DANAS SKORO 30 STEPENI, A U UTORAK 7! Duvaće i vetar, PRAVA JESEN USRED PROLEĆA!
Vremenska prognoza, Foto: Tamara Trajković, Nemanja Nikolić

NIKAD KRAJA

DANAS SKORO 30 STEPENI, A U UTORAK 7! Duvaće i vetar, PRAVA JESEN USRED PROLEĆA!

Prvog dana vikenda, pre podne na severu i na zapadu Srbije, a posle podne i u ostalim predelima naoblačenje sa kišom

Objavljeno:

Pred nama je pravi prolećni dan, ali već nam prvi dan vikenda donosi prolaznu promena vremena, dok se znatno jače pogoršanje očekuje početkom sledeće sedmice, uz drastičan pad temperature vazduha.

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo. Usled priliva vazdušne mase sa severa Afrike, danas će temperature biti za 10 stepeni više od proseka i kretaće se od 22 do 26 stepeni, u Beogradu do 25. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar.

Tokom subote preko severa Evrope premeštaće se ciklon i on će se svojim rubnim delom doneti prolazno pogoršanje vremena.

Prvog dana vikenda, pre podne na severu i na zapadu Srbije, a posle podne i u ostalim predelima naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz severozapadni vetar.

Očekuje se priliv malo svežije vazdušne mase sa severa, pa će temperatura biti u padu i kretaće se od 14 stepeni u Vojvodini do 22 na istoku Srbije, u Beogradu do 17.

Drugog dana vikenda stabilno, uz toplo i sunčano vreme, a maksimalna temperatura biće od 17 do 21°C, u Beogradu do 19.

Znatno jača promena vremena očekuje se u ponedeljak. Očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz veoma jak severozapadni vetar. Po prodoru hladnog fronta temperatura će biti u osetnijem padu, a vetar će imati i olujne udare.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

Tokom večeri i noći kiša će na planinama preći u sneg, a uz dalji pad temperature vazduha, u nastavku noći i u utorak ujutro susnežica i sneg očekuju se ponegde i u nižim predelima južnije od Save i Dunava, pre svega u južnim i zapadnim, ali i u jugoistočnim predelima Srbije.

Biće vrlo hladno, usled prodora drastično hladne vazdušne mase sa severa Evrope. Maksimalna temperatura biće od 3 na jugu do 9 stepeni na istoku Srbije, u Beogradu do sedam. Osećaj hladnoće biće dodatno veći zbog vrlo jakog severozapadnog vetra.

U sredu ujutro hladno, u većini predela i uz pojavu mraza, a tokom dana očekuje se suvo i uglavnom pretežno sunčano. Iako će biti malo toplije, očekuje se prohladno za kraj marta. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 10 stepeni.

Od četvrtka sledi toplije, ali promenljivo vreme. Prema trenutnim prognozama novo jače zahlađenje očekuje se početkom aprila.

Kraj marta i početak aprila obeležiće i veoma velike temperaturne oscilacije.

Prosek maksimalne temperature za kraj marta u Srbiji je od 12 do 16 stepeni, tako će ona do kraja sedmice biti iznad, danas i za 10 stepeni iznad proseka, a početkom sledeće sedmice biće ponegde i za 10 stepeni ispod prosečnih vrednosti.

Bonus video:

03:12

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ ZA KURIR TV: Do kada će trajati hladno vreme?

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.