OVAKO JE DANICA GRUJIČIĆ GOVORILA O POSLEDICAMA BOMBARDOVANJA: Svi Srbi ovo MORAJU DA ZNAJU!
Danica Grujičić, Foto: Printscreen/ TV Prva

VAŽNO

OVAKO JE DANICA GRUJIČIĆ GOVORILA O POSLEDICAMA BOMBARDOVANJA: Svi Srbi ovo MORAJU DA ZNAJU!

Grujičić je podsetila da je na Srbiju zvanično bačeno oko 15 tona osiromašenog uranijuma

Objavljeno:

NATO je tokom bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine napadao hemijska postrojenja i razne opasne industrije, napravio ekološku katastrofu u zemlji i zatrovao Evropu, izjavila je prošle godine za rusku novinsku agenciju RIA Novosti sadašnja ministarka Danica Grujičić.

Prema rečima Dane Grujičić, upotreba NATO bombi sa osiromašenim uranijumom i uništavanje objekata opasnih po životnu sredinu tokom vazdušnih udara doveli su do toga da je Srbija sada lider po broju umrlih od raka u Evropi, sa skoro 60.000 novoobolelih od raka godišnje.

"Severnoatlantska alijansa nije obraćala pažnju na civilne žrtve. Svima je poznat čuveni razgovor bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i finskog diplomate Martija Ahtisarija, koji je rekao da će Beograd biti sravnjen sa zemljom (ukoliko ne prihvati ultimatum)", dodala je Grujičić.

1 / 7 Foto: EPA-EFE Dejan_Tasic

Ona je tada kazala da Srbija ima nuklearnu elektranu, NATO bi je gađao.

"Da imamo nuklearnu elektranu, oni bi svakako udarili na nju, jer su napali sve što je na spisku objekata opasnih po životnu sredinu. Znali su da će se u svakoj rafineriji nafte, hemijskom preduzeću, stvoriti lokalna ekološka katastrofa. Namerno su to uradili", kazala je ona.

Grujičić je podsetila da je na Srbiju zvanično bačeno oko 15 tona osiromašenog uranijuma, ali naglašava "koliko je to zaista bilo, niko ne zna, i nikada se neće saznati".

"Preuzeli smo inicijativu da matematičkom preciznošću utvrdimo, ne samo medicinske, već i ekološke posledice. Podaci koje smo dobili pokazuju da je bila zagađena cela Evropa. Evropljani koji su se radovali bombama iznad Beograda i Srbije, takođe su ugroženi i ne znaju šta su disali, jeli, pili", dodala je ona.

Bonus video:

03:29

POSLEDICE BOBMBARDOVANJA OSIROMAŠENIM URANIJUMOM STRAVIČNE! Rodoljub tuži NATO: Moraju da plate za ZLOČIN (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.