Preminuo Mirko M. Jakovljević
Sveća / Ilustracija, Foto: Profimedia

POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI

Preminuo Mirko M. Jakovljević

Od 2002. do 2004. bio je glavni i odgovorni urednik TV K9 Kragujevac

Objavljeno: 11:35h

Posle duge i teške bolesti, u Kolašinu, je u 57. godini preminuo Mirko M. Jakovljević, doktor nauka, novinar, urednik, publicista, književnik i medijski pedagog, član Udruženja novinara Srbije.Mirko M. Jakovljevićje diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na kojem je magistrirao i doktorirao.

Profesionalonu karijeru započeo je u 1993. u Radio-televiziji Srbije, kao reporter TV Centra Jagodina, zatim novinar i urednik u TV Centru RTS u Kragujevcu.

Od 2002. do 2004. bio je glavni i odgovorni urednik TV K9 Kragujevac.

Osnivač je MJ PRESS Production, nezavisne TV koja je do 2009. snimila i emitovala 255 autorskih emisija TV magazina "Svitac".

Bio je vlasnik i glavni i odgovorni urednik TV Lider u Kragujevcu.

Posle preseljavanja iz Kragujevca u Crnu Goru, ;2009. godine, pokrenuo je novine "Kolašinske novosti", a 2015. "Novine sjevera" i "Planinarske novine" Crne Gore.

Pisao je književne kritike za kulturni dodatak podgoričkog dnevnika "Pobjeda“.

Autor je dokumentarnih filmova: "Putevi koji pišu Boža Bulatovića”, "Istorijat lokalnih štampanih medija u Crnoj Gori - kulturološke konsekvence"; "Mirisom cveća protiv opijata", "Vjetar vjekova-Mihailo Lalić".

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima Druge godišnje nagrade Udruženja novinara Crne ; Gore za 2013. godinu i nagrade Ministarstva kulture Crne Gore za serijal priloga o integraciji Roma u crnogorsko društvo za 2013.

Autor je više od deset knjiga, nekoliko desetina naučnih radova, koji su se bavili medijskom sferom, pitanjima kulture, ekologije.

Poslednjih pet godina Mirko Jakovljević je bio angažovan kao nastavnik na Visokoj školi za komunikacije u Beogradu, gde je u zvanju docenta predavao medijske predmete.

Sahrana Mirka M. Jakovljevića biće obavljena danas 12,00 sati, u Poljima kod Mojkovca.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.