RETKO KO ZNA KAKVU DRAMU JE PREŽIVELA TRAGAČICA MILICA: Život je baš nije mazio
Milica Jokanović, Foto: Printskrin/RTS

životna priča

RETKO KO ZNA KAKVU DRAMU JE PREŽIVELA TRAGAČICA MILICA: Život je baš nije mazio

Posle pobede u finalu "Slagalica", njena izjava da ne može da pronađe posao je šokirala Srbiju

Objavljeno:

Milica Jokanović živi je primer da treba srušiti stereotipe o ženskoj lepoti i pameti. Jedno je dokazala- lepota i pamet itekako idu zajedno.

Milica Tragačica, kako narod voli da je zove, prvi put je primećena u kvizu "Slagalica", gde je briljirala u svim igrama. Njeni protivnici, voditeljka i gledaoci, nisu mogli da veruju u kakvo čudo satkano od znanja gledaju. Posle pobede u finalu "Slagalica", njena izjava da ne može da pronađe posao je šokirala Srbiju.

Još tada je imala diplomu Pravnog fakulteta, a ubrzo zatim, zaposlila se u kvizu "Potera" gde i danas znanjem pobeđuje takmičare.

Milica Jokanović
foto: Facebook

I iz svega ovoga se može zaključiti da je život baš i nije mazio.

Iako se to po njenom uvek smirenom i damskom licu i držanju nikada ne bi reklo, Milicu život nije mazio i prošla je kroz izuzetno teške periode. Rođena je u Zenici, u gradu gde su je svi voleli kao vedru i već tada prepametnu devojčicu, kojoj umesto lutaka najdraža igračka bila enciklopedija koju je dobila na poklon od oca. Početkom rata u BiH porodica Jokanović mora da beži iz Zenice, a Milica koja je tada imala deset godina i danas pamti trenutak kada joj je zapaljena kuća sa kojom je izgorela i njena biblioteka prepuna knjiga. Zarekla se tada sebi da će da nastavi da se obrazuje još više i da nikada neće stati sa sakupljanjem knjiga. U školi je nastavila da briljira, nije bilo oblasti iz koje nije bila najbolja, ali se nikada nije nametala, nije sebe isticala u prvi plan, jednostavno njeno prebogato znanje nije moglo da ostane neprimećeno. I na fakultetu je samo ređala desetke, bila je jedan od najboljih studenata prava.

Milica Jokanović
foto: Printscreen/RTS

Jednom prilikom je otkrila i zašto se nikada nije ofarbala.

Nikada se ne bi ofarbala, jer je ubeđena da muškarci više vole plavuše! A kada je ljubav u pitanju, naravno da je ona važan deo Miličinog života ali o tome ne govori za javnost, to je njena intima koju ljubomorno čuva samo za sebe. I ne voli da se o njoj govori kao da je najpametnija, jer smatra da ima još puno pametnih mladih ljudi u Srbiji, samo treba svakom dati šansu.

(Espreso/Afera)

10:21

Milica se vratila na selo posle završenog mastera! Rešila da upotrebi znanje


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.