DEVOJČICE KOJE NOSE OVO IME PRAVI SU BORCI: U Srbiji je sve POPULARNIJE, a evo kakvu SIMBOLIKU KRIJE
Devojčica, Foto: Cavan Images / Alamy / Alamy / Profimedia

divno žensko ime

DEVOJČICE KOJE NOSE OVO IME PRAVI SU BORCI: U Srbiji je sve POPULARNIJE, a evo kakvu SIMBOLIKU KRIJE

Kada biranje imena postane težak zadatak, uvek potražite značenje i odaberete nešto što nosi jaku simboliku

Objavljeno:

Mada je lično žensko ime Petra veoma milozvučno i deluje kao jedno savremeno ime, te je vrlo popularno među roditeljima širom sveta, u suštini je u pitanju staro odnosno „biblijsko ime“, te će njegovo približnije poreklo i značenje biti razjašnjeni u nastavku teksta koji sledi.

Značenje ženskog imena Petra

Preneseno značenje imena Petra jeste – „ona koja je jaka i stabilna kao osoba“; „ona koja je svakome podrška i oslonac“; „ona koja je čvrste volje i odlučna da istraje u svemu“; „ona koja je veliki borac; nepokolebljiva osoba“; „ona koja je jaka kao stena“; „ona koja je svakome podrška u nevolji“; „ona koja je iskren i pravi prijatelj“; „ona koja je čelične volje i jakih nerava“; „žena koja je borac“; „ona koja je nepopustljiva i koja nikada ne odustaje“; „žena ratnica“; „jaka kao planina“; „stamena i čvrsta“; „odlučna i uporna u svakoj ideji i nameri“.

Devojčica / Ilustracija
Devojčica / Ilustracijafoto: Profimedia

Nadimci od ženskog imena Petra nisu poznati, dok varijace na ovo ime postoje, pa su najčešća: Petruša; Petrojka; Petrija; Petrina.

Ime Petra veoma je popularno i u Nemačkoj; Češkoj; Španiji; te i u Mađarskoj; Holandiji; Grčkoj; Slovačkoj; Finskoj, kao i u Velikoj Britaniji i u SAD-u;

U Kanadi je prema statističkim podacima iz 2001. godine, lično ime Petra bilo među sto najviše davanih tj. među sto najpopularnijih imena za žensku novorođenu decu.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.