METEOROLOG ČUBRILO NAJAVIO HLADAN TUŠ: Pomenuo i tačan datum kada stiže OSETNO ZAHLAĐENJE!
Marko Čubrilo, Foto: Printscreen, Profimedia

VREMENSKA PROGNOZA

METEOROLOG ČUBRILO NAJAVIO HLADAN TUŠ: Pomenuo i tačan datum kada stiže OSETNO ZAHLAĐENJE!

Subota donosi manje osveženje

Objavljeno:

Od srede do subote suvo i toplo uz jugozapadni vetar i dnevne maksimume od +14 do +20, a oko petka lokalno i do +23 stepena Celzijusa, najavio je Marko Čubrilo, meteorolog čije prognoze prati ceo region.

Ovom prilikom ipak najavljuje prilično nestabilan kraj marta nakon niza toplih dana.

Subota donosi manje osveženje i nestabilnije vreme uz pojavu prolazne kiše ili grmljavinskog pljuska i to pre svega nad severnim delovima regiona. Malo će osvežiti uz maksimum od +12 do +19 stepeni Celzijusa, dok će vetar prolazno okrenuti na zapadni smer.

Drugi dan vikenda prvo sunčan ali posle podne i uveče na zapadu, jugozapadu i severozapadu regiona jače pogoršanje vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove. To pogoršanje će biti posledica spuštanja jakog, hladnog, fonta preko Skandinavije ka Alpima, dok će nad Jadranom početi razvijanje sekundarnog ciklona.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Kao posledica toga u noći ka ponedeljku i u ponedeljak tokom dana može uslediti jače pogoršanje ali i osetnije zahlađenje uz kišu, pljuskove, jak i vrlo jak severozapadni vetar, dok će na planinama preko 800mnv biti moguć i sneg. U ponedeljak bi se dnevni maksimum mogao kretati od +4 do +12 stepeni Celzijusa“, prognozira Čubrilo i ističe da ukoliko se aktuelne simulacije zaista i održe „postoji velika opasnost od pojave kasnog mraza negde oko 29. marta“.

„Sam kraj marta i početak aprila za sada deluju dosta sveže uz čestu pojavu padavina. Naredni dani pravi prolećni, dok je oko 27.03. moguće novo, jače, zahlađenje uz obilnije padavine“, sumira Čubrilo uz napomenu da su svi izneti podaci i procene rezultat njegove obrade i tumačenja numeričkih modela, a za zvanične informacije treba pratiti državne prognostičke zavode.

Bonus video:

03:12

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ ZA KURIR TV: Do kada će trajati hladno vreme?

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.