SREMSKA MITROVICA: Učenici Zmajeve škole i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica posadili DRVEĆE PRIJATELJSTVA
Foto: Sremska Mitrovica živi

obeležili prvi dan proleća

SREMSKA MITROVICA: Učenici Zmajeve škole i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica posadili DRVEĆE PRIJATELJSTVA

Tucaković je dodala da je ovo simboličan način da se obeleži mnogo važnih datuma u jednom danu, ali ističe i važnost da se deci od najranijeg perioda ureže važnost zaštite životne sredine

Objavljeno: 19:37h

Ima li lepšeg načina da se obeleži dolazak proleća od sadnje nekog lepog i dugogodišnjeg drveća. Povodom prvog dana proleća, ali i dana šuma, dana voda i dana sreće, učenici OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice su posadili 20 sadnica hrasta lužnjaka, autohtone vrste sa našeg područja. Sadili su mališani u Sremskoj Mitrovici, ali i njihovi drugari u područnim odeljenjima u selima Jarak i Šašinci, a ovu lepu akciju su realizovali zahvaljujući pomoći Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, čiji predstavnici su sa đacima održali i malo predavanje o brojnosti ptica u Srbiji i važnosti postojanja šuma za njihov opstanak.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

“U OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” danas smo sadili drveće, kako u područnim odeljenjima u Jarku i Šašincima, tako i u matičnoj školi u Sremskoj Mitrovici. Povod je prvi dan proleća, dan šuma, dan voda, dan sreće, zajedno sa našim donatorima, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, to je Društvo za proučavanje i zaštitu ptica Srbije. Naša škola se nalazi u jednom od najzelenijih naselja u Sremskoj Mitrovici i ova sadnja drveća je jedan mali, skromni doprinos učenika naše škole ozelenjavanju grada i borbi protiv klimatskih promena”, rekla je za Sremska Mitrovica živi, Sonja Tucaković, direktorka ove škole.

1 / 5 Foto: Sremska Mitrovica živi

Tucaković je dodala da je ovo simboličan način da se obeleži mnogo važnih datuma u jednom danu, ali ističe i važnost da se deci od najranijeg perioda ureže važnost zaštite životne sredine:

“Sadnjom drveća učimo decu od najranijeg perioda koliko je važno očuvanje životne sredine, koliko važna borba protiv klimatskih promena, da je važno da drveće ostavljamo kao zadužbinu za neke buduće generacije, jer ono što posadimo danas praviće hlad i za sto godina. Zato smo ovu akciju nazvali Drveće prijateljstva”.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.