CRVEN KONAC VAS NEĆE SAČUVATI OD UROKA, ALI OVO HOĆE! Otac Gojko otkriva ISTINU koju svi VERNICI treba da čuju
Otac Gojko Perović, Foto: Printscreen/Youtube/ SPC Kotor

narodno verovanje

CRVEN KONAC VAS NEĆE SAČUVATI OD UROKA, ALI OVO HOĆE! Otac Gojko otkriva ISTINU koju svi VERNICI treba da čuju

Crven konac ili brojanicu oko ruke nose mnogi hrišćani koji istinski veruju da će tako da se zaštite od uroka ili zlih duhova

Objavljeno:

Da li je crven konac u stanju da nas zaštiti od uroka? Ovo pitanje muči mnoge vernike, a otac Gojko Perović i ovaj put staje na put svim nagađanjima:

"Prvi sam ja koji će reći "Mani me tih konaca..." Ali istina je da postoje iskustva iz rata gde je metak pogodio čoveka direktno u krst okačen oko vrata i sačuvao mu život...

Crven konac ili brojanica
Crven konac ili brojanicafoto: Printscreen

Istina je da te crveni konac ne može sačuvati od uroka, pogotovo ne može da sačuva nas koji znamo da blagodet božiju možemo dobiti samo kroz pričešće. Kad to znate ne trebaju nam nikakve amajlije.

Ali postoje razni stepeni molitve i vere. Tako ja nekad verujem da ona baba koja dolazi sa čarapama Svetom Vasiliju Ostroškom ima više vere ili više zna, ili moja baba koja svaki put kada sevne munja ustane i prekrsti se rečima "Slava ti i milost Sveti Vasilije Ostroški", od bilo koga drugog.

Dakle, ne bih da se vera pretvara u amajlije, da se ide kod vračara i gatara to je sve kvarenje naše vere, ali ne bih ni omalovažavao sve to. To je sve doticanje vere.

Mi se pričešćujemo živim Bogom, ne možemo samo da mudrujemo Bogom. Ne može se ništa šablonizovati, ali opet treba čuvati čistotu vere," zaključuje svoje izlaganje otac Gojko Perović.

Bonus video: OBIČAJI KOJI SE VEZUJU ZA USKRS!

02:56

OBIČAJI KOJI SE VEZUJU ZA USKRS! Sveštenik Petrić objasnio šta NIKAKO ove nedelje ne smemo da radimo

(Espreso / Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.