STALNO STE NAPETI I UMORNI? Dr Jocić otkrio ZAŠTO se tako OSEĆATE i ko je u NAJVEĆEM PROBLEMU!
dr Jocić, Foto: Printscreen/youtube/ Novo jutro

evo šta je u pitanju

STALNO STE NAPETI I UMORNI? Dr Jocić otkrio ZAŠTO se tako OSEĆATE i ko je u NAJVEĆEM PROBLEMU!

Za kraj doktor je savetovao da nikako ne treba da sedimo u kući, već treba da budemo fizički aktivni i poštujemo preporuke zdravog života

Objavljeno:

Prolećni umor javlja se u ovo doba godine, tačnije u proleće. Neke od simptoma koji se javljaju suisrcpljenost, nedostatak energije i poteškoće u koncetraciji. Razlog za to se nalazi u povećanju dnevne svetlosti.

Takođe, kod prolećnog umora problem sa koncetracijom posebno pogađa starije osobe i one sa proširenim venama. Na tu temu, gostujući na RTS-u osvrnuo se doktor Dario Jocić. Kako je na samom početku istakao, u proleće se dešavaju određene atmosferske pojave, kao što je kolebanje atmosferskog pritiska, ali i produžavanje dana. Kod nas se menja dnevno-noćni ritam lučenja hormona.

’’Dolazi do širenja krvnih sudova. Opasniji su pacijenti koji imaju arterijske tegobe, povišeni krvni pritisak, ranije šlog, zatim probleme sa cirkulacijom. Svakako imaju probema pacijneti koji imaju venski problem“, objasnio je doktor i napomenuo da su vene krvni sudovi koji su zaduženi da vraćaju krv od periferije ka srcu.

dr Jocić
dr Jocićfoto: Printscreen Youtube

Kada imamo proširene vene ta krv se zadržava u donje ekstremitete i onda se javlja hronični umor. Jedan od simptoma je i bol u nogama.

’’Ono što su simptomi proširenih vena su bol u nogama, osečaj težine, napetost, umorne noge, zatim svrab, a kasnije može da dođe do komplikacija venskih bolesti“, dodao je dr Jocić i istakao da ove tegobe najviše pogađaju ljude sa kardiovaskularnim problemima i bolestim pluća, kao i one starije dobi.

Za kraj doktor je savetovao da nikako ne treba da sedimo u kući, već treba da budemo fizički aktivni i poštujemo preporuke zdravog života.

02:18

STIŽE RANO PROLEĆE!

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.