"BABINI JARČEVI" HARAJU OVIM DELOM SRBIJE: Meštane ranom zorom dočekao snežni pokrivač USRED MARTA! (FOTO)
Sneg, Foto: RINA

ZIMA JOŠ TRAJE

"BABINI JARČEVI" HARAJU OVIM DELOM SRBIJE: Meštane ranom zorom dočekao snežni pokrivač USRED MARTA! (FOTO)

Iako je ovaj sneg mnoge iznenadio, ima onih i koje je obradovao

Objavljeno:

Kiša koja je padala tokom noći pretvorila se u susnežicu i sneg koji su prekrili najviše vrhove na teritoriji Čačka. Planine Ovčar i Kablar osvanuli su pod snežnim pokrivačem visine deset centimetara, ali to nije izazvalo veće probleme.

- Sneg je padao čitavu noć i dostigao je visinu od deset centiramata, što nas je pomalo iznenadilo. Mislili smo da je sa snegom gotovo, s obzirom na to da je ova zima bila blaga ali mi koji živimo na oko 800 metara nadmorske visine navikli smo da prvo padne kod nas, a zatim i ustalim delovima Čačka. Sada je već počelo sunce da greje, tako da se sneg brzo topi a mi možemo da se vratimo radovima u polju, kazala je za agenijcu RINA, Mira Starčević sa Kablara.

1 / 3 Foto: RINA

Za voćara Darka Topalovića koji na Kablaru ima devet hektara zasada šljive i kruške još uvek bojazni nema, da će biti uskraćen za rod zbog ovih kako ih nazivaju "babinih jarčeva".

- Mi voćari ne plašimo se snega, već mraza, a jutrog ga nije bilo iako je dobar sneg pao. Jutros u četiri sata temperatura je bila malo iznad nule što je dobro. Možda strada po neka kajsija ali nije to ništa kada pogledamo da nam je u april mraz prepolovio rod koji smo imali - dodao je Darko.

Iako je ovaj sneg mnoge na Kablaru iznenadio, ima onih i koje je obradovao. Na stazi za skijanje produžena je za koji dan sezona za najmlađe.

Podsetimo, sneg je pao i na Kopaoniku.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.