"MISLILI SU DA NEMAM PARA": Ljubica iz Novog Sada ušla u butik da kupi jaknu, a izašla izuzetno UVREĐENA
Butik, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ovo je njeno iskustvo

"MISLILI SU DA NEMAM PARA": Ljubica iz Novog Sada ušla u butik da kupi jaknu, a izašla izuzetno UVREĐENA

Ljubica je hrabra žena iz Novog Sada koja je svoje loše iskustvo sa trgovcima koji su doneli površne i netačne procene o njoj, podelila na Tviteru

Objavljeno:

Svoju iskrenu i ružnu priču, Ljubica iz Novog Sada je podelila na Tviteru. Ona ističe koliko smo skloni da donosimo površne i netačne procene o ljudima na osnovu njihovog izgleda. Ova priča je ispričana kroz lično iskustvo ove žene koja je otkrila da su je nekoliko prodavačica u različitim buticima odbile da je usluže, samo zato što je nosila stariju jaknu koja nije izgledala jednako atraktivno kao neke druge.

- Nedavno sam išla u NS da kupim jaknu. Imam 67g , stara jakna je baš neugledna, ali sam sada smršala i dobila sam želju da se ponovim. U nekoliko butika niko mi se nije obratio, čak ni dobar dan. Vrteli se oko mladih i doteranih. Izašla sam uvređena.

Bez obzira na to što je imala novca i iskrenu želju da kupi nove stvari, bila je stigmatizovana i diskriminisana zbog svog izgleda. Nažalost, ovo iskustvo nije bilo izolovano, jer je sličan problem doživela i kod frizera, gde su se radnici takođe fokusirali isključivo na estetiku.

- Slično je i sa frizerima. Otaljaju posao umesto da mi se posvete i dobiju stalnu dobru mušteriju koja uvek daje dobar bakšiš. Davno sam čula od jednog čoveka - nikada ne znaš ko ima para. A ja znam da mnogi ne znaju da rade svoj posao - napisala je Ljubica na svom Tviteru.

Jedna gospođa je imala isto iskustvo koje se često ponavljalo. I ona je zvučala razočarano i u potpunosti se slagala sa Ljubicom.

- Nije ni do mladosti ni izgleda. Svaki put kad dođem u Srbiju imam slično iskustvo. U većini prodavnica ni dobar dan ni doviđenja, a kad na kasi kažem "dobar dan", "hvala", "izvolite", dobijam zgranut pogled kao da sam uradila ne znam šta. Ljudi su se odučili od osnovnih manira.

- Imam isti broj godina i hodam sa štapom, ali imam sasvim suprotno iskustvo. Često sam po raznim prodavnicama i svuda sa puno pažnje i pomoći od zaposlenih a i frizerki, pedikira, baš se potrude da budem zadovoljna. Šta znam, možda u sebi nosimo tu neku energiju - bio je jedan od komentara koji implicitno provlači poruku da nije u pitanju njihova nemarnost nego da je u pitanju loša energija gospođe koja je objavila tvit.

Ova iskrena priča nas podseća na važnost da budemo svesni koliko lako možemo doneti netačne i prebrze zaključke o ljudima samo na osnovu njihovog fizičkog izgleda. Stoga, važno je da budemo otvoreni i suzdržani od donošenja konačnih sudova pre nego što se upoznamo sa nekim, jer svi zaslužujemo pravo da budemo tretirani sa poštovanjem i dostojanstvom, bez obzira na izgled.

(Espreso / NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.