ZBOG DARKA JE SARA IZ MAURICIJUSA PREŠLA U PRAVOSLAVLJE: Ali kad čujete RAZLOG, nećete moći da verujete (FOTO)
Darko Glavonjić, Foto: Printscreen/Instagram/snazni_samson

LEP SU PAR

ZBOG DARKA JE SARA IZ MAURICIJUSA PREŠLA U PRAVOSLAVLJE: Ali kad čujete RAZLOG, nećete moći da verujete (FOTO)

Srbin iz Čačka i njegova žena iz Mauricijusa, postali su pravi virlani hit na društvenim mrežama, nakon što se javnost upoznala sa njihovom neobičnom ljubavnom pričom. Naime, zbog ljubavi prema mladiću iz Srbije, mlada iz Mauricijusa je rešila da prihvati pravoslavlje, kao i sve običaje koji se vezuju za njega.

Objavljeno:

Kada je Darka Glavonjića ostavila supruga, život ovog veroučitelja iz Čačka se promenio iz korena. Kako je ispričao, kada je shvatio da više ne može da ispunjava svoje obaveze, rešio je da se preseli u Dubaji. Tamo je započeo karijeru personalnog trenera.

- Živeo sam 5 godina u Čačku, međutim kada me je bivša supruga ostavila nisam bio dobro, tugovao sam mnogo, a škola i đaci su to primećivali. Tada sam odlučio da napustim Srbiju i da se sklonim od svih problema. Hteo sam da promenim sredinu i odlučio da odem kod drugara u Dubai. On je radio kao personalni trener, pa smo se dogovorili da zajedno počnemo sa radom. Saru sam upoznao preko interneta, videli smo se nakon 2 nedelje dopisivanja jer je živela na nekih 30 kilometara od mene. Tako je sve počelo - započeo je svoju priču Darko.

Najveći san da postane sveštenik

Poznanstvo preko interneta, dovelo je do upoznavanja i ulaska u ljubavnu vezu. Ubrzo, kada su shvatili da su jedno za drugo, rešili su da se ozvaniče. Sara je tada rešila da pređe u pravoslavlje, iz razloga što je želela da Darko ispuni svoj životni san jednog dana. Naime, njemu je velika želja da postane sveštenik, a Sara je rešila da mu pomogne u ostvarenju te želje. Venčali su se oko Nove gpdine.

- Sara je krštena katolkinja, a s obzirom na to da su nam vere slične prelazak u pravoslavlje je vrlo jednostavan. Vrši se samo dopuna koja traje 5 minuta svetim uljem. O tome smo razmišljali i ranije. Bivša žena mi je napravila veliki problem jer je trebalo da se rukopoložim, međutim nakon razvoda to nije bilo moguće. Sada mi se otvorila nova prilika i jednog dana planiram da budem sveštenik. To će biti malo teže jer sam dva puta oženjen, ali nadam se da će me prihvatiti - rekao je Darko za portal "Telegraf.rs".

Za manje od mesec dana, u aprilu, njih dvoje planiraju da posete Srbiju, gde će prirediti svadbu. Takođe, Sara će tada upoznati i njegovu porodicu.

- Odlučili smo da se venčamo u mojoj rodnoj zemlji kako bi jednoga dana kada se daj Bože vratimo majci Srbiji Sara dobila papire i srpsko državljanstvo, a i da vidimo moju porodicu i familiju, da upoznaju Saru, da se družimo na veselju i svadbi posle mog boravka od skoro dve godine u Dubaiju. Želimo da provedemo 14 dana u rodnoj zemlji da obiđemo moj rodni Čačak, Beograd i Zlatibor. Posle da se vratimo nazad, punog srca u Emirate. Sara je oduševljena i uzbuđena, ovo će biti nezaboravan i lep odmor. Za njenu vizu nam je trebalo mnogo papira. Samo jedan papir koji nam omogućava da prijavimo brak u Čačku košta 500 evra, ali ne žalimo - objašnjava on.

Ljubav im je najbitnija

Kako je rekao, veruje da će Sara i njegova porodica imati odličan odnos, budući da se njioh dvoje iskreno vole, te ne mari previše za tuđa mišljenja.

- Sara je jedan veliki anđeo koji mi je dosta pomogao u životu. Ona se već upoznala sa mojim ocem i bratom. Uostalom, ne zanima me da li će je drugi prihvatiti. Ona je moja, a ja sam njen, ne živim više od mišljenja drugih ljudi - priča on.

Svadbu je zamislio kao tradicionalnu, baš onakvu kako stariji naraštaji pamte- sa konjima, kočijama i trubačima.

- Odlučili smo da za venčanje rezervišemo konje i kočiju da se vozimo po Čačku. Sve ćemo da snimimo dronom i kamerama. Biće i trubači, upoznaće se potpuno sa našim običajima - zaključio je Darko.

Darko prvobitno nije želeo da se venča u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali su ih uslovi naveli na drugačiji ishod. Prvenstveno, hteo je da vezu ozvaniče u Srbiji kako bi njihovo dete dobilo naše državljanstvo. Čini se da će ovu želju Darko ipak i ostvariti, s obzirom na to da je njegova izabranica trudna, a dečak Samson je na putu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.