EVO ŠTA JE INSPEKCIJA UTVRDILA U SLUČAJEVIMA PREMINULIH ŽENA IZ ARANĐELOVCA I UŽICA: Oglasili se iz Ministarstva
Bolnica / Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

oglasili se iz ministarstva

EVO ŠTA JE INSPEKCIJA UTVRDILA U SLUČAJEVIMA PREMINULIH ŽENA IZ ARANĐELOVCA I UŽICA: Oglasili se iz Ministarstva

- Ministarstvo zdravlja obavestiće javnost o svim činjenicama koje budu utvrđene po okončanju postupka nadzora i spoljne provere - navodi se

Objavljeno: 14:28h

Povodom komplikacija nastalih prilikom porođaja B. S. iz Aranđelovca, a koje su dovele do smrti porodilje, obavljen je vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja u Opštoj bolnici u Aranđelovcu.

Zdravstvenom centru Aranđelovac je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora naloženo sprovođenje unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem pacijentkinje u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dostavljanje izjava ordinirajućih lekara i kopija medicinske dokumentacije - kažu za "Blic" u Ministarstvu zdravlja.

Inspekcija Ministarstva zdravlja, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica, naložiće i spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u zbrinjavanju i lečenju preminule B.S.

- Ministarstvo zdravlja obavestiće javnost o svim činjenicama koje budu utvrđene po okončanju postupka nadzora i spoljne provere - navodi se.

Bolnica / Ilustracija
Bolnica / Ilustracijafoto: AP

Informacija o preminuloj trudnici Isidori Mićić iz Užica

- Povodom zdravstvenih komplikacija nastalih kod trudnice I. M. iz Užica koje su uzrokovale smrt trudnice i ploda, formirana je komisija za sproveđenje vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem pacijentkinje, navode za "Blic" iz Ministarstva zdravlja.

- Inspekcija Ministarstva zdravlja, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica, naložila je spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u zbrinjavanju i lečenju preminule I.M. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obaveštavaće javnost o svim činjenicama koje budu utvrđene nakon okončanja postupka nadzora i spoljne provere - navodi se u odgovoru.

(Espreso / Blic, Ivana Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.