OVO JE DETALJAN SPISAK CENA CVEĆA PRED 8. MART SA BEOGRADSKE PIJACE: Kale možete naći za 1.200, a orhideje za 1.700
Cveće, Foto: Rina

pogledajte ponudu

OVO JE DETALJAN SPISAK CENA CVEĆA PRED 8. MART SA BEOGRADSKE PIJACE: Kale možete naći za 1.200, a orhideje za 1.700

Beograđani najviše kupuju ruže i to crvene, bilo u buketu ili pojedinačno

Objavljeno:

Ruže, lale, orhideje, kale, ljubičice i ostalo cveće kojeg ima u izobilju na cvetnoj pijaci u Krnjači šarenije je i lepše nego bilo kada.

Cvećari su se i ove godine pripremili za Osmi mart kad cveće "ide" bolje od bilo kog drugog poklona. Šarenolika ponuda, šarenolike i cene. Za buket od deset crvenih ruža potrebna i jedna "crvena" novčanica, jer se cene ovde kreću od nekoliko stotina dinara pa sve do nekoliko hiljada.

Beograđani najviše kupuju ruže i to crvene, bilo u buketu ili pojedinačno. Cena im se kreće od 100 do 200 dinara po komadu. Na cvetnoj pijaci većinom se kupuje na veliko pa se tako u kanticama sa vodom nalaze veze od po 10 ruža u buketu.

1 / 9 Foto: Printscreen/youtube/Cvetnipozdrav

- Retko ko se opredeli za jednu ružu ili kalu, većinom su to buketi. Prethodnih godina kupaca je bilo mnogo više, sada je malo opala potražnja, ali ipak ih ima. - Osim ruža, kupuju se kupuju se i kale, lale su sad takođe popularne jer im je sad sezona.

Cveće se na ovoj posebnoj pijaci prodaje u buketima od 10 cvetova iste vrste, pa se tako i cene formiraju. Kale se prodaju od 100 do 120 dinar po komadu, a za buket od 10 kala potrebno je izdvojiti 1.200 dinara, dok se ranijih godina ovo cveće moglo kupiti i za 800 dinara. Lale koštaju od 60 dinara pa naviše, dok je za sadnicu ljubičica potrebno 200 dinara. - Ponuda je velika, a cene jesu više ove godine nego ranije, jer ipak je sve poskupelo, ali i dalje je kod nas povoljnije nego u maloprodaji - ističu trgovci.

Za buket od četiri orhideje, koliko ih ima u pakovanju potrebno je izdvojiti od 1.200 do 1.700 dinara. Takođe, u ponudi ima i velikih dekorativnih aranžmana, već gotovih buketa, a cena im se kreće i po 5.000 dinara.

Cvećari se posebno trude da cveće bude sveže. Održavanje buketa, briga o cveću, stalno menjanje vode u kojoj cveće stoji dok ne ode u ruke kupca, briga je cvećara.

KREATIVNOST NAJMLAĐIH

Na pijaci smo sreli mnogo ljudi različitog životnog doba. - Jedna vaspitačica odlučila je da obraduje devojčice iz grupe, tako što se dogovorila sa dečacima da naprave bukete za svoje drugarice i da ih podele na praznik - priča prodavac u Krnjači.- Kupili su kod nas lale, ruže, kale i dogovorili se da sami naprave dekoraciju i aranžiraju bukete za drugarice - ističe prodavac.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.