ŽIVOT NA BRODU 3 GODINE JEFTINIJI JE OD ŽIVOTA U BEOGRADU: Omogućen ČAK i rad na daljinu i obilazak 135 zemalja
Krstarenje, Foto: Privatna arhiva

WOW!

ŽIVOT NA BRODU 3 GODINE JEFTINIJI JE OD ŽIVOTA U BEOGRADU: Omogućen ČAK i rad na daljinu i obilazak 135 zemalja

Kompanija Life at Sea Cruises otvorila je rezervacije za trogodišnje putovanje brodom MV Gemini, koji isplovljava iz Istanbula 1. novembra

Objavljeno:

Da li ste ikada sanjali o tome da ostavite sve iza sebe i krenete na put kako biste pobegli od svih svojih obaveza? Zvuči dobro, ali i neverovatno skupo. Sada kompanija za krstarenja organizuje trogodišnje krstarenje, opremljeno za rad na daljinu, od 130.000 milja za 30.000 dolara po osobi godišnje.

Uporedimo to sa kirijama u centru Beograda. Prema aktuelnoj ponudi na oglasnog portala nekretnine.rs, opremljeni jednosobni ili dvosobni stanovi u centru Beograda, površine od 50 kvadrata i više, u proseku izdaju za između 700 i 900 evra, i na to dodamo ostale troškove (račune za vodu, struju, infostan...) dođemo, grubom računicom, na između 850 i 1.000 evra. Za tri godine to je između 30.500 i 36.000 evra, i to bez ostalih životnih troškova. Doduše, sve ovo u slučaju da živite sami.

Reka Nil, Nil, Brod
foto: Profimedia

No vratimo se na neverovatnu ponudu za život na kruzeru. Kompanija Life at Sea Cruises otvorila je rezervacije za trogodišnje putovanje brodom MV Gemini, koji isplovljava iz Istanbula 1. novembra.

Kompanija obećava da će obići 375 luka širom sveta, posećujući 135 zemalja i svih sedam kontinenata.

Brod će preći više od 130.000 milja tokom tri godine, a krstarenje će obuhvatiti znamenitosti od statue Hrista u Rio de Žaneiru i indijskog Tadž Mahala, do meksičke Čičen Ice, piramida u Gizi, Maču Pikčua i Velikog kineskog zida.

Čak uključuje i putovanja na 103 „tropska ostrva“. Od tih 375 luka, u 208 će biti zaustavljanja preko noći, što daje dodatno vreme na odredištima.

Kompanija je izdanak Miray Cruises, čiji je brod MV Gemini trenutno angažovan na krstarenjima oko Turske i Grčke.

Kompanija ima tridesetogodišnju istoriju u industriji krstarenja. MV Gemini biće preuređen za trogodišnje putovanje.

Zbog nove prirode putovanja, uz tradicionalne sadržaje brodova za krstarenje, poput restorana i zabave, Gemini će takođe biti opremljen za rad na daljinu.

Kompanija obećava poslovni centar punog opsega sa sobama za sastanke, 14 kancelarija i poslovnu biblioteku uz besplatan pristup i besplatni Wi-Fi velike brzine.

Brod
foto: RINA

Postojaće i bolnica koja će raditi danonoćno, s besplatnim lekarskim posetama. Kompanija takođe nudi mogućnost „dodatnih poreskih olakšica kada radite kao međunarodni rezident na brodu“.

Brod će okružiti Južnu Ameriku uz Božić u Brazilu i Novu godinu u Argentini, obići Karibe i obuhvatiti obe obale Srednje Amerike, zatim se popeti zapadnom obalom Severne Amerike, prelazeći na Havaje.

Zaustavljanja u Aziji uključuju Japan, Južnu Koreju i Kinu. Takođe uključuje većinu klasičnih odredišta jugoistočne Azije, od Balija, Da Nanga u Vijetnamu i kambodžanske obale, do Bangkoka, Singapura i Kuala Lumpura.

Kružiće oko Australije, Novog Zelanda i ostrva u južnom delu Tihog okeana, zatim se otisnuti do Indije i Šri Lanke, posetiti Maldive i Sejšele pre nego što otplovi do Afrike, gde će proći put od Zanzibara do Kejptauna i potom uz zapadnu obalu Afrike do ostrva, uključujući Svetu Helenu, Kanare i Madeiru.

Ploviće i Sredozemljem i oko severne Evrope.

(Espreso/Blic/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.