MILAN JOLOVIĆ GOST CRNE HRONIKE! Ne propustite ispovest komandanta specijalne jedinice "Vukovi sa Drine" u 19.15
Foto: Promo

promo

MILAN JOLOVIĆ GOST CRNE HRONIKE! Ne propustite ispovest komandanta specijalne jedinice "Vukovi sa Drine" u 19.15

Tokom rata jedinica je izgubila 81 pripadnika, a sam Jolović je tri puta ranjavan

Objavljeno: 15:07h

Večerašnji gost emisije "Crna hronika" na Kurir televiziji je Milan Jolović.

Milan Jolović "Legenda" bio je komandant specijalne jedinice "Vukovi sa Drine" u sastavu Vojske Republike Srpske, kasnije i komandant „72. specijalne brigade” Vojske Jugoslavije. Nosilac je brojnih vojnih i ratnih priznanja VRS i VJ.

Tokom rata u Bosni i Hercegovini, komandovao je jednom od najelitnijih jedinica Vojske Republike Srpske, "Vukovi sa Drine". U jednoj akciji izvedenoj 14. jula 1993. godine, na Igmanu, Jolović je sa svojom jedinicom spasio život generalu Ratku Mladiću, uspevši da ga izvuče iz neprijateljskog okruženja tokom operacije Lukavac 93. Za ovaj podvig, general Mladić ga je unapredio na licu mesta u viši čin kapetana.

Tokom rata jedinica je izgubila 81 pripadnika, a sam Jolović je tri puta ranjavan. Prisustvovao je svim sahranama svojih vojnika i za svakog ponaosob zna gde su poginuli i kad.

Nijednog pripadnika ni komandira "Vukova sa Drine" Haški tribunal nije optužio za ratne zločine.

Po završetku rata, Jolović je završio Generalštabnu školu u Beogradu i prešao da radi u Vojsku Jugoslavije. Bio je komandant „72. specijalne brigade”, a posle toga radio je u Generalštabu Vojske Jugoslavije, u odeljenju za specijale jedinice, odakle je penzionisan na lični zahtev u činu pukovnika.

U to vrijeme, bio je najmlađi pukovnik Vojske Jugoslavije. Od čina potporučnika do čina pukovnika, proveo je samo 10 godina. Čak 4 puta je prevremeno unapređivan u toku službe.

Nadimak "Legenda" dobio je od svog komandira na početku građanskog rata u Hrvatskoj. Ne propustite emisiju "Crna hronika" večeras u 19.15 časova na Kurir televiziji!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.