"OČEKUJEMO DA KROZ GODINU DANA RODI DETE": Doktor otkrio detalje o PRVOJ TRANSPLANTACIJI JAJNIKA u Srbiji!
dr Milenković, Foto: Printscreen/youtube/Pink

prva transplantacija jajnika kod nas

"OČEKUJEMO DA KROZ GODINU DANA RODI DETE": Doktor otkrio detalje o PRVOJ TRANSPLANTACIJI JAJNIKA u Srbiji!

Kako je naveo operacija je urađena pre tri meseca i pacijentkinja se uspešno opravlja i ona je dobila funkcionalni jajnik, i da će veliki uspeh biti kroz godinu dana kad ta žena rodi dete

Objavljeno:

Srpski hirurzi ostvarili su veliki uspeh i uradili prvu transplantaciju jajnika u Srbiji.

Dr Milan Milenković, ginekolog i stručnjak za reproduktivno zdravlje koji je prisustvovao ovoj operaciji izjavio je za Pink da su na ovoj operaciji bile sestre bliznakinje.

- Jedna sestra je ušla u prevremenu menopauzu dok još nije dobila svoje potomstvo, a druga sestra ima dvoje dece, i onda je ona da bi joj se setra ostvarila kao majka dala jedan deo jajnika - kaže Milneković i dodaje da su oni od sestre koja ima decu presadili jajnik sestri koja nema funkciju janika i koja još uvek nema decu.

dr Milenković
dr Milenkovićfoto: Printscreen/youtube/Pink

Kako je naveo operacija je urađena pre tri meseca i pacijentkinja se uspešno opravlja i ona je dobila funkcionalni jajnik, i da će veliki uspeh biti kroz godinu dana kad ta žena rodi dete.

U pitanju je operacija koja je urađena prva van Amerike, gde je sa jedne osobe na drugu presađeno tkivo i da je to uspešno, dodaje Milenković.

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.