ČUBRILO UPOZORIO NA BABA MARTU: Oduševio sve detaljnom prognozom za NAREDNE dane! (VIDEO)
Marko Čubrilo, Foto: Kurir televizija

VREME U SRBIJI

ČUBRILO UPOZORIO NA BABA MARTU: Oduševio sve detaljnom prognozom za NAREDNE dane! (VIDEO)

Kiša, vetar, zahlađenje i na kratko će biti snega u planinama

Objavljeno:

Meteorolog Marko Čubrilo u uključenju u jutarnji program Kurir televizije otkrio je kakvo nas vreme očekuje u narednim nedeljama.

Naime, meteorolog je prognozirao da ćemo narednih par dana imati kišu, ali onda nam sledeće nedelje stiže vreme kakvo smo dugo priželjkivali.

- Orijentaciono narednih nekoliko dana biće povremenih padavina kao i danas i eventualno sutra. Ta snežna granica ipak ide više, pa će se kretati na oko 800 metara. Nizije će dobijati kišu, a planine sneg. Početkom sledeće nedelje ide otopljenje na čak 15 do 17 °C u utorak - rekao je meteorolog i dodao:

- Potom sledi martovsko zahlađenje. Kiša, vetar, zahlađenje i na kratko će biti snega u planinama. Nije čak nemoguće da snega bude tada i u nizijama, ali to je tipično rano prolećno pogoršanje.

02:21

METEOROLOG ČUBRILO ODUŠEVIO PROGNOZOM ZA SLEDEĆU NEDELJU! Evo šta nas čeka početkom marta, a onda upozorio na PRLJAVU KIŠU

Meteorolog se osvrnuo i na prljave kiše koje su najavljene za danas.

- U situacijama kao danas kada vlaga, blaga kiša ili sneg dolazi sa juga one u sebi sadrže čestice saharskog peska. To se meša sa padavinama i onda nam dolaze prljave kiše ili ako je hladno prljavi sneg. Nije to ništa neobično i trajaće dok nam ne prođe taj južni talas. Moraćete prati kola pogotovo jer će biti tamna i videće se tragovi peska. Sasvim jedna prirodna pojava - rekao je meteorolog Čubrilo.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.