AMG POSTAVILA ISTORIJSKI REKORD U BROJU JEDINSTVENIH KORISNIKA: Kurir najčitaniji već 52 meseca zaredom!
AMG, Foto: AMG

NASTAVAK DOMINACIJE

AMG POSTAVILA ISTORIJSKI REKORD U BROJU JEDINSTVENIH KORISNIKA: Kurir najčitaniji već 52 meseca zaredom!

AMG je na ubedljivo prvom mestu i po broju otvorenih stranica, i to sada već četvrtu godinu zaredom

Objavljeno: 15:37h

Adria Media Group (AMG) nastavlja apsolutnu dominaciju na srpskom tržištu, a u februaru je postavila novi rekord na srpskom tržištu u broju jedinstvenih korisnika.

Kurir je i dalje, već 52 meseca zaredom najčitaniji srpski sajt, pokazuju podaci Gemiusa*, koji predstavlja zvanično merenje čitanosti portala u Srbiji.

Gemius
foto: AMG

AMG lider u digitalnom izdavaštvu u svim segmentima

Podaci iz februara pokazuju da je Adria Media Group po svim parametrima i dalje daleko ispred konkurencije: prvi smo po broju jedinstvenih korisnika, broju otvorenih stranica, broju poseta i vremenu koje su korisnici proveli na našim sajtovima.

Kada se sabere vreme koje su građani Srbije proveli na sajtovima AMG u februaru, dobije se neverovatan broj – 576 godina i 47 dana, što je čak 5 miliona sati. To znači da smo za 69% ispred drugoplasiranog izdavača, a 108% u odnosu na trećeplasiranog izdavača.

Gemius
foto: AMG

AMG je na ubedljivo prvom mestu i po broju otvorenih stranica, i to sada već četvrtu godinu zaredom. U februaru su posetioci naših internet izdanja otvorili preko 288 miliona stranica, što je za 79% više u odnosu na drugoplasiranog konkurenta, a čak 162% više u odnosu na trećeplasiranog.

Gemius
foto: AMG

AMG dominira i u broju poseta: samo u februaru građani Srbije su preko 95 miliona puta posetili naše sajtove, što je 37% više od drugoplasiranog i 76% više od trećeplasiranog na Gemius listi.

Gemius
foto: AMG

Dominacija u kategorijama vesti, žena/lifestyle

Ako se posmatraju pojedinačno kategorije, AMG je lider u segmentima vest i žena/ lifestyle.

Gemius
foto: AMG

Na Kuriru najduže zadržavanje i najveći broj otvorenih strana

Prema podacima zvaničnog merenja čitanosti portala u Srbiji, Kurir.rs je i u mesecu za nama potvrdio lidersku poziciju među domaćim sajtovima. Na Gemius listi Kurir se našao na prvom mestu po broju otvorenih stranica i ukupnom vremenu koje su čitaoci proveli na sajtu, dok Blic doseže nešto veći procenat u broju poseta i jedinstvenih korisnika, a Telegraf doseže nešto veći procenat samo u broju jedinstvenih korisnika.

Gemius
foto: AMG

Neverovatnih 52 meseca u nizu Kurir je najčitaniji srpski portal sa ubedljivo najvećim brojem otvorenih stranica i najdužim vremenom zadržavanja korisnika na sajtu. Stranice Kurira su tokom februara otvorene više od 194 miliona puta, što je za 46% više od prvog sledećeg konkurenta, a građani Srbije su na njemu proveli čak 41% više vremena nego na sajtu prvog sledećeg konkurenta, što govori da Kurir ima najlojalniju publiku

Kurir televizija je i u februaru 2023. godine najgledanija kolažna kablovska televizija u mrežama u kojima je dostupna

Kurir televizija i ove godine zadržava poziciju najgledanijeg kolažnog kablovskog kanala u mrežama u kojima je dostupna. Imamo najveći udeo u gledanosti i doseg koji premašuje 600 hiljada gledalaca na dnevnom nivou, a beležimo i najveći rast udela gledanosti (share) od svih kablovskih kanala.

Uspeh naše televizije rezultat je snage brenda Kurir, prepoznatljivog po kvalitetnom sadržaju koji odgovara na potrebe gledalaca, ali i činjenice da svakog radnog dana proizvedemo više od 9 sati originalnog programa, sa najboljim informativnim i mnogo zabavnog porodičnog sadržaja, kao i omiljenim serijskim i filmskim ostvarenjima.

Hvala na poverenju

Pored Kurira, Monda i Espresa, u rezultatima grupe učestvuju i naši specijalizovani brendovi: smartlife.rs, lepaisrećna.rs, stvarukusa.rs, sensa.rs, wanted.rs, yumama.rs, glossy.rs, stil.rs, nationalgeographic.rs, elle.rs i drugi. Deo AMG porodice je i oglasnik sasomange.rs, koji beleži konstantan rast u broju oglasa i registrovanih korisnika.

Zahvaljujemo se svima vama koji doprinosite uspesima Adrija medija grupe: našim čitaocima i gledaocima, svim našim zaposlenima, klijentima i partnerima.

* Istraživanje gemiusAudience prati posećenost srpskih veb-stranica. U istraživanju učestvuje preko 100 srpskih internet sajtova, zbog čega je gemiusAudience postao standard u internet istraživanju i merenju, koji su prihvatile sve relevantne medijske agencije, internet mediji i oglašivači u državama istočne i srednje Evrope. Podaci ovog, za sada jedinog zvaničnog istraživanja posećenosti srpskih veb-stranica su uporedivi i javno dostupni na adresi: https://rating.gemius.com/rs.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.