KO JE KRIV ZATO ŠTO SE SRUŠILO STABLO NA ŽENU I TROJE DECE? Samo pukom srećom izbegnuta tragedija u Užicu!
Drvo palo / Ilustracija, Foto: RINA

da li je moglo da bude sprečeno?

KO JE KRIV ZATO ŠTO SE SRUŠILO STABLO NA ŽENU I TROJE DECE? Samo pukom srećom izbegnuta tragedija u Užicu!

Sva je sreća da su povređena žena i deca zadobili samo lakše povrede, pa su nakon pregleda u užičkoj bolnici pušteni kući

Objavljeno:

Snežno nevreme napravilo je velike probleme na području grada Užica. Mokar sneg kidao je elektromrežu, obarao stabla i paralisao saobraćaj.

Nakon što se jedno veliko stablo srušilo na gradskoj plaži i povredilo ženu sa troje dece, postavlja se pitanje šta rade nadležne službe. Da li reaguju tek kada se nešto desi ili treba redovno da kontrolišu stoletna stabla koja mogu da ugroze bezbednost pešaka.

- To je pojava odrona koja je karakteristična nakon velikih padavina. Biće preduzete dodatne mere, postavićemo dodatne table upozorenja - kaže načelnik komunalne inspekije Zoran Militarov.

Užice
Užicefoto: RINA

Šetalištom na gradskoj plaži upravlja JP Veliki park, dok procenu da li je neko stablo a seču ili ne donosi posebna komisija.

- Na porodici je da li će tužiti grad. Tokom jučerašnjeg dana bili smo sve vreme u ZC Užice gde smo razgovarali da povređenim osobama, kako sam bakama, tako sa unukama i sa jednim od roditelja povređene dece. Tu smo na raspolaganju za sve što je potrebno porodici - poručuje član Gradskog veća za javna preduzeća Srđan Nedeljković.

Sva je sreća da su povređena žena i deca zadobili samo lakše povrede, pa su nakon pregleda u užičkoj bolnici pušteni kući. Izbegnuta je velika tragedija, ali stoji pitanje da li je moglo biti sprečeno i ovo što se desilo.

Užice
Užicefoto: Beta/ Dragan Karadarević

- Svakako će biti ograničeno kretanje na gradskoj plaži i klisuri Đetinje ne samo ovih dana nego i nakon otapanja snega - rekla je za Novu TV gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Sneg koji je u užičkom kraju padao bez prestanka 24 časa napravio je mnogo problema. Čini se da nikada nije bilo ovoliko oboreniog drveća, a zbog toga je neophodno izbegavati šetnju u klisuri Đetinje, na gradskoj plaži i u drugim delovima grada gde ima dosta drveća.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.