PREMINUO TOMISLAV IGIĆ!
Sveće, Foto: Profimedia

saopštene tužne vesti

PREMINUO TOMISLAV IGIĆ!

Bio je omiljen među studentima i kolegama

Objavljeno:

Redovni profesor niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u penziji i član koalicije “Niš, moj grad” Tomislav Igić preminuo je posle duže bolesti u 77. godini života. Opelo i sahrana će se održati u utorak, 28. februara, od 13:30 na Novom groblju u Nišu.

On je rođen 1946. godine u Nišu, gde je završio gimnaziju i Arhitektonski fakultet konstruktivnog smera.

Doktorirao je u Monsu u Belgiji i odbranio doktorat na francuskom jeziku, pred međunarodnom komisijom iz Belgije, Italije i bivše Jugoslavije.

Radni vek proveo je na GAF-u u Nišu, gde je postao redovni profesor i bio je prodekan u dva mandata. Od 2009. bio je predsednik Srpskog društva za mehaniku, a 2016. je postao član Evropske akademije nauke i umetnosti sa sedištem u Salzburgu.

Bio je član Glavnog odbora Demokratske stranke od 2008. do 2020. godine, član Glavnog odbora Socijaldemokratske stranke od 2022. i član predsedništva koalicije “Niš, moj grad” od njenog osnivanja 2016. godine.

Iz te koalicije kažu da je Igić bio veselog karaktera, omiljen studentima i kolegama.

Povrh svega, profesor Tomislav Igić je bio dobar čovek, otac i suprug, uvek vedrog duha, veselog karaktera, jakog intelekta, pun ideja, omiljen od strane svojih studenata, doktoranata, specijalizanata i kolega sa fakulteta i širom naše zemlje poznat kao osoba koja je svima spremna da pomogne - navode iz koalicije “Niš, moj grad”.

Autor je brojnih monografija, knjiga, udžbenika i naučnih radova na domaćim i međunarodnim skupovima.

(Espreso / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.