DA LI SE TREBA UZDRŽATI I INTIMNIH ODNOSA TOKOM POSTA? Sveštenici konačno rešili svaku dilemu!
Intimni odnosi, Foto: Profimedia

vernici, obratite pažnju!

DA LI SE TREBA UZDRŽATI I INTIMNIH ODNOSA TOKOM POSTA? Sveštenici konačno rešili svaku dilemu!

Kao takvog, ne treba ga skrnaviti telesnim pohotama

Objavljeno:

Mnogi ljudi pitaju se šta je dozvoljeno raditi tokom posta, a šta ne. Nekima bi se ovo pitanje učinilo mošda neprimerenim, ali se nesumnjivo nameće. Uzdržavamo se od jela i pića, ali navodi se da bi se trebalo uzdržati i od telesnih nagona. Da li to zaista treba tako?

Uzdržavanje od intimnih odnosa je preporučljivo

- Kao takvog, ne treba ga skrnaviti telesnim pohotama, ako je ikako moguće, dok se spremamo za primanje svetinje kroz pričešće - navode sveštenici.

Seks, Ljubav, Intima, Odnosi
foto: Profimedia / Hugo Felix / Panthermedia /

- Post pored telesne, ima i duhovnu komponentu, vernici bi trebalo da se suzdrže od ružnih misli, loših dela, a posvete molitvi, pokajanju i dobročinstvu. Sveti Jovan je veoma slikovito opisao smisao četrdesetodnevnog posta. Ne samo da postiš stomakom, već i očima i sluhom, rukama i nogama i svim udovima tela. Ruke neka se uzdržavaju krađe, noge neka poste tako što neće hodati putevima greha. Kakva nam je korist ako ne jedemo meso i ribu, a ujedemo svoje bliznje? - prenosi kanal "Samo najbitnije" na Jutjubu.

Crkva
foto: Tamara Trajković

- Uzdržavanje od svih telesnih zadovoljstava uzima se kao osnovna mera ponašanja tokom posta, zato ostavlja prostor vernicima da prema svojim rešenjima određuju od čega bi sve trebalo da se uzdržavaju - pričaju oni dalje.

Post pomaže ljudskom organizmu. Osim u verskom smislu, post je dobar i za vaše telo. Mnogi post koriste kao vrstu dijete koja prema mišljenju nekih pomaže u regulisanju telesne težine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.