PRIJAVE ZA BIZKOD 7.0 SU U TOKU! Evo šta nas očekuje!
Bizkod, Foto: Subotica živi

požurite!

PRIJAVE ZA BIZKOD 7.0 SU U TOKU! Evo šta nas očekuje!

“Bizkod” je projekat koji organizuje “Inspira grupa” u saradnji sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija i Ekonomskim fakultetom i namenjen je studentima završnih godina

Objavljeno:

Pripreme za sedmo po redu “BizKod” takmičenje za programere je u punom jeku, a s obzirom da je prošle godine oboren rekord prijava za učestvovanje na takmičenju, ove godine je došlo do malih promena! Iz “Inspira grupe” žele da čuju šta je to što studente motiviše da se prijave za izazov kakav “BizKod” zaista i jeste! Mi smo razgovarali sa Norom Neškov iz “Inspira grupe” i saznali sve detalje vezane za takmičenje!

“Bizkod” je projekat koji organizuje “Inspira grupa” u saradnji sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija i Ekonomskim fakultetom i namenjen je studentima završnih godina, odnosno studentima druge, treće, četvrte i master godine VTŠ-a i Ekonomskog fakulteta. Takmičenje se deli na “Biz” i na “Kod” deo. Timovi rešavaju studije slučaja na temu nekog realnog biznis problema s tim da “Kod” deo pravi ili neki sajt ili neku aplikaciju koja je namenjena za rešavanje tog biznis problema, dok od “Biz” dela očekujemo konkretan biznis plan u vidu neke PowerPoint prezentacije. Mi često volimo da kažemo da “BizKod” traje 36 sati, s obzirom da studenti aktivno rade na zadatku 24 sata. Nakon toga se očekuje prezentacija. Takmičenje je veoma izazovno i oni dobijaju mentora koji prati njihov rad na zadatku tokom tih 24 sata. Oni su bukvalno 24 sata u prostorijama Inspira grupe. To znači da ovde spavaju, jedu, umivaju se, bukvalno peru zube, sve što im je potrebno rade ovde i tako negde testiraju i sopstvene granice i upoznaju i sebe i svoj tim, odnosno svoje kolege sa fakulteta mnogo bolje” objašnjava Nora.

1 / 8 Foto: Subotica živi

Ovogodišnje “BizKod” 7.0 takmičenje održaće se 18. i 19. marta i trajaće 24 sata, u formi hakatona. Ono što se od studenata očekuje tokom prijave jeste da pokažu svoju motivaciju!

“S obzirom da smo prošle godine oborili sve rekorde sa prijavama, ove godine smo odlučili da uvedemo selekciju. Ove godine želimo da nam studenti u vidu nekog motivacionog pisma, videa ili prezentacije pokažu šta njih motiviše da se prijave za takav izazov kakav je “BizKod”. Moram priznati da su studenti zaista bili kreativni, tako da smo motivaciona pisma dobili i u vidu Word-a i u vidu PowerPoint-a ali i u vidu video snimaka, tako da stvarno su se potrudili da nam pokažu koliko je ovo njima bitno, koliko žele da upoznaju i nas i našu kulturu i šta je to što “Inspira grupa” predstavlja, kao i sam “BizKod” koji je svojevrstan izazov” izjavila je Nora Neškov, iz “Inspira grupe”, za Subotica živi.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.