MEDICINSKA SESTRA IZ ČAČKA IMA NAJNEOBIČNIJE IME U SVEMIRU: Pacijenti misle da je šala kad im kaže kako se zove!
Omiljena Drulović, Foto: RINA

hit!

MEDICINSKA SESTRA IZ ČAČKA IMA NAJNEOBIČNIJE IME U SVEMIRU: Pacijenti misle da je šala kad im kaže kako se zove!

Od retkih imena kroz Srbiju mogu se čuti još Savijana, Radijana, Preljub, Tugomir, Golub, Trandafil i mnoga druga

Objavljeno: 13:33h

Davanje imena novorođenčetu oduvek je imalo veliki značaj u srpskoj kulturi i tradiciji jer ime kao lični znak, prema verovanju, određuje čovekovu dalju sudbinu.

Jedna medicinska sestra iz Čačka ima toliko neobično ime da njeni pacijenti stalno misle da se šali sa njima.

1 / 3 Foto: RINA

Ona kaže da pri prvom susretu njeno ime izaziva različite reakcije kod ljudi.

Zove se i preziva Omiljena Drulović.

Omiljena radi u Domu zdravlja u Čačku, a pacijenti su nemalo iznenađeni pri prvom susretu s njom. Ipak, kako kažu, ponašanje i ljubaznost u skladu su joj s imenom.

- Ja sam srednja sestra u porodici i tetka koja živi u Nišu mi je dala to ime. Uvek sam bila jedina osoba koja se tako zove, i to mi je imponovalo. Neobično je ime, svi se slažu - rekla je ova simpatična medicinska sestra.

Niko ne ostaje ravnodušan kad upozna Omiljenu.

“Ja sam iz Nove Varoši i tamo me svi znaju, ali kad sam stigla u Čačak svi su milsili da mi je to neki nadimak, ne shvataju ozbiljno i često kažu da me neko sigurno mnogo voli, pa me tako zove”, priča ova medicinska sestra i priseća se dogodovštine sa svog prvog radnog dana u gradu na Moravi.

“Kad su me predstavili jednoj od koleginica, ona je rekla – pa kako već da je omiljena, tek je došla”, rekla je uz osmeh.

Od retkih imena kroz Srbiju mogu se čuti još Savijana, Radijana, Preljub, Tugomir, Golub, Trandafil i mnoga druga. Pre nego što se odluče za najprikladnije ime, parovi u proseku smisle 12 imena za naslednike, ali za nerazumne zahteve roditelja, postoji rešenje.

“Zakonom je zabranjeno deci davati pogrdna imena i mi kao matičari smo dužni da upozorimo roditelje, a na kraju i da im zabranimo da se dete pogrdno zove”, rekla je matičarka Ružica Papić.

Duško Radović davno je napisao “birajte imena za svoju decu, kao da će se po njima jednog dana zvati neka ulica”, što današnji roditelji prateći modu vrlo često izgube iz vida.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.