EVO KAKO MOŽETE POMOĆI ŽRTVAMA ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Otvorena je linija iz SRBIJE, cena poruke je 200 dinara
Zemljotres u Turskoj, Foto: MUP Srbije

pomoć

EVO KAKO MOŽETE POMOĆI ŽRTVAMA ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Otvorena je linija iz SRBIJE, cena poruke je 200 dinara

Novac će biti uplaćen porodicama poginulih

Objavljeno:

Otvoren je broj telefona na koji građani Srbije slanjem SMS poruke mogu donirati novac koji će biti iskorišćen za saniranje posledica zemljotresa u Turskoj i za pomoć porodicama poginulih, objavila je Vlada Srbije.

Vlada Srbije
Vlada Srbijefoto: photomaster

Broj telefona na koji svi građani Srbije mogu poslati SMS poruku je 1003. Cena poruke je 200 dinara i može se poslati sa mreža svih mobilnih operatora koji posluju na teritoriji Srbije.

Podsećamo, jug Turske u ponedeljak pogodio je razorni zemljotres, koji je sa sobom odneo veliki broj žrtava i načinio ogromnu materijalnu štetu. Akcije spasavanja još uvek su u toku.

U ugroženo područje i Srbija je poslala svoje spasioce koji danonoćno rade na izvlačenju žrtava iz ruševina i zbrinjavanju povređenih.

U Turskoj je broj poginulih porastao na najmanje 20.665, prema podacima državnog predsedništva za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama SAKOM.

U turskom gradu Osmani, na groblju više nema mesta, dok kod Kahramanmaraš, koji se nalazi u blizini epicentra, toliko ljudi je sahranjeno da su spomenici pravljeni od odbačenih drvenih paleta i izlivenog betona.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.