AVANTURISTI IZ FRANCUSCE PROBALI OMILJENO SRPSKO PIĆE: Oduševili se SRBJOM, otkrili kako su DOČEKANI kod NAS (FOTO)
Francuzi piju rakiju, Foto: RINA

kakav podvig

AVANTURISTI IZ FRANCUSCE PROBALI OMILJENO SRPSKO PIĆE: Oduševili se SRBJOM, otkrili kako su DOČEKANI kod NAS (FOTO)

Dnevno pređu oko 60 kilometara u zavisnoti od težine terena kojom voze

Objavljeno:

Debeli minus, sneg i led nisu bili prepreka za dvojicu avanturista iz Francuske koji su se u jeku zime odlučili na neverovatan podvig i rešili da na biciklima pređu čak 11.000 kilometara. Ovi cikloturisti su prešli Grčku i stigli do Srbije, a put ih je naveo u grad Čačak.

- Voziti tokom zime svakako je i za nas još veći izazov. Testiramo naše granice, imali smo manjih problema sa biciklima ali sve smo brzo rešili. Velika prednost kad putujete biciklom jeste što možete detaljno da vidite sve priordne lepote i da uživate u njima. Čačak nas je oduševio i gostomprimljivost ljudi, a najjači utisak na nas je svakako ostavila rakije, rekao je kroz osmeh Nikolas iz Francuske za RINU.

Francuzi, Srpska rakija
foto: RINA

Dnevno pređu oko 60 kilometara u zavisnoti od težine terena kojom voze. Njihova sledeća stanica je Lazarevac, zatim Beograd a kasnije će svojim biciklaa preći na hiljade kilometara kako bi stigli do Finske koja je njihova krajnja stanica.

- Pravo je bogatstvo što možemo da upoznamo različite narode, kulture i tradicije. Do sada gde god smo prolazili ljudi su bili prema nama jako dobri, ali moram da priznam da su nas posebno srdačno dočekali Srbi, kaže Damijan.

Francuzi, Srpska rakija
foto: RINA

Domaćin dvojici francuskih avanturista u Čačku bio je Stefan Raičević koji kaže da su hrana i žestina ono što je oduševilo cikloturiste iz Francuske.

Francuzi, Srpska rakija
foto: RINA

- Prijatelj kog sam upoznao na planinarenju na Durmitoru me je kontaktirao i pitao da li bih ugostio njegove drugove koji su se osmelili na ovo dugačko putovanje. Naravno da sam prihvatio i zaista sam se potrudio da ih upoznam sa Čačkom i Srbijom. Po njima bih rekao da su baš oduševljeni. Rakije je bila neizbežna, ona ih je najbolje ugrejala, kaže Stefan.

1 / 6 Foto: RINA

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.