Evo šta košta milion dinara na Sajmu nameštaja! Izležavali smo se na dušeku od bikovih dlaka! (FOTO)

ko ovo može da kupi?

Evo šta košta milion dinara na Sajmu nameštaja! Izležavali smo se na dušeku od bikovih dlaka! (FOTO)

Sajam nameštaja je završen. Podvlačimo crtu da vidimo šta je pristupačno, a o čemu možete samo da sanjate
Objavljeno:

Bez obzira na to da li ste sujeverni ili ne, činjenica je da stari nameštaj upija svu našu negativnu energiju i frustracije, pa je dobro s vremena na vreme zameniti ga novijim modelima. To nam, međutim, često ne dozvoljava novčanik. Spavala sam na najskupljem krevetu u Beogradu: 10 najlepših soba na Sajmu nameštaja (FOTO) Sajam nameštaja bio je idealna je prilika da "obiđete nekoliko krugova" i saznate šta vam novo i zanimljivo nude brojne dizajnerske kuće. Za one kojima atraktivne promoterke nisu bile dovoljno jedini razlog da dođu, rešili smo da "bacimo oko" šta se to drugačije nudi, kakve su cene i može li nešto kvalitetno da se probere. Krećemo!

Najjeftinije što ste ove godine mogli da pronađete su lampe i lusteri, a cene su se kretale između 2.000 i 5.000 dinara. Njihov nesvakidašnji oblik svakako pleni pažnju.
Kad nam već nije suđeno da sednemo u ministarsku fotelju, u kraljevsku možemo i jesmo. U zavisnosti od toga koji stil preferirate, možete poručiti da vam ih naknadno urade od drugih materijala i boja. Sve dolazi u obzir.
Među krevetima, komodama, foteljama, ogledalima, ugledali smo nešto što je potpuno "odskakalo" od izloženog nameštaja. Reč je o skulpturi četvrtastog oblika pri čemu gornji deo liči na deo ženskog tela.
Ceo "stajling" je upadljivih boja, a čupave zelene papuče pravi su hit! Onaj ko bude poželeo da mu neobična skulptura krasi dom, moraće da pripremi 2.700 evra.
Dvosedi, trosedi i ugaone garniture idu od 50.000 do 122.000 dinara, a klasičan drveni trpezarijski sto može se naći za 7.500 dinara. Nama je pažnju ipak privukao sto nesvakidašnjeg oblika. Napravljen je od orahovog drveta i košta 85.000 dinara.
Ista dizajnerska kuća napravila je i zanimljivu "stolicu-sliku". Da, dobro ste pročitali! Kada se rasklopi dobijete stolicu, a kada se skupi možete da je okačite na zid. Važno je biti praktičan!
Jelena Vučetić
Dizajneri su doneli osveženje multifunkcionalnim rešenjima koja krase svaki komad nameštaja. Jednostavnost i praktičnost dizajna razlog je zašto su cene komada poprilično visoke. Pojedini idu i do 500.000 dinara!
Jedan simpatičan gospodin predložio nam je da probamo najnoviji model masažne fotelje koja "masira bolje nego muške ruke". I u pravu je! To zadovoljstvo košta 3.000 evra. Ipak, najskuplja stvar koju smo videli na ovogodišnjem sajmu nameštaja je dušek od kašmira i bikovih dlaka koji je specijalno napravljen za arapsko tržište. Njegova cena je 8.700 evra.
Najskuplji dušek / Jelena Vučetić
Nemojte ni sumnjati da li je udoban! (Marija Ilić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.