"BLAGO ONOM KO TE ZAOBIĐE": Srpkinju ŽEŠĆE IZVREĐALI zato što je drugarici VEGANKI PODVAILA MLEKO I JAJA
Kolač, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/PRZEPISKI

salva osuda

"BLAGO ONOM KO TE ZAOBIĐE": Srpkinju ŽEŠĆE IZVREĐALI zato što je drugarici VEGANKI PODVAILA MLEKO I JAJA

Što je veganski način života popularniji, to je više onih koji su protiv njega

Objavljeno:

Vegani i vegetarijanci ne jedu meso. Ipak, dok vegetarijanci imaju tendenciju da konzumiraju mlečne proizvide i jaja, vegani izbegavaju sve životinjske proizvode, uključujući jaja i mlečne proizvode, a često i nejestive proizvode životinjskog porekla kao što su koža, vuna, svila.

Vegeterijanstvo uglavnom nazivamo ishranom, a veganstvo načinom života. Vegeterijanci se uglavnom opredeljuju za svoju dijetu iz zdravstvenih razloga ili zbog verskih ili političkih ubeđenja. Vegani imaju mnogo jača uverenja o njihovoj ishrani, neki čak veruju da životinje treba zaštititi istim zakonima kao i ljude.

Povrće
Povrćefoto: Aleksa Petrović

Što je veganski način života popularniji, to je više onih koji su protiv njega. Pitanje da li jesti meso ili ne postalo je bojno polje, toliko da su oni koji ne razumeju vegane razvili iracionalnu mržnju prema njima.

Tako je na popularnoj platformi Ispovesti.com posebnu pažnju izazvala jedna objava gde je nepoznata osoba anonimno saopštila da je drugarici veganki podvalila kolače sa mlekom i jajima jer kako kaže "ne želi da posebno sprema veganski kolač i kupuje sojino mleko".

Ispovest
Ispovestfoto: Printscreen/Facebook/Ispovesti

Objavom je privukla salvu osuda i uvreda.

"Nije poanta u ukusu vec oni imaju svoja uverenja za životinje.. A ti kao prava prijateljica bi trebala biti njoj podrska a ne neprijatelj.. Svaka čast na tvome stavu o prijateljima i prijateljstvu.. Blago onom ko te zaobiđe";

"Moze se napraviti kolač sa vodom i bez jaja. Ili nikakav, bolje nego to šta je uradila, ali nebitno to, nego sam čin podvaljivanja i to drugarici, za to moras biti bas pokvaren"

"Nisam od tog posla, tih veganskih stvari ali poštujem brate. Svako ima svoja uvjerenja i poštujte ih makar tako sto ce te im reci da to kod vas u kuci se ne praktikuje", bili su samo neki od preko 300 komentara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.