REKONSTRUKCIJA POZORIŠTA "DOBRICA MILUTINOVIĆ" U SREMSKOJ MITROVICI SVE BLIŽE: Završena projektna dokumentacija
Foto: Sremska Mitrovica živi

korak do rekonstrukcije

REKONSTRUKCIJA POZORIŠTA "DOBRICA MILUTINOVIĆ" U SREMSKOJ MITROVICI SVE BLIŽE: Završena projektna dokumentacija

“Poslednji put su veći radovi na Pozorištu bili izvedeni 1984. i 1985, a biće izvedeni i sada!

Objavljeno:

Da li će Pozorište “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici dobiti dugoočekivanu i preko potrebnu rekonstrukciju, pitaju se svi stanovnici ovog grada? Izgleda da je realizacija ovog velikog i značajnoj projekta sve bliže, a gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović javnosti je pred kamerama Sremske televizije prvi put pokazala plansku dokumentaciju za rekonstrukciju ove pozorišne kuće, jedinog profesionalnog teatra u Sremu. Prethodno je Zavod za zaštitu spomenika kulture dao svoju saglasnost da se projekat izradi.

“Poslednji put su veći radovi na Pozorištu bili izvedeni 1984. i 1985, a biće izvedeni i sada. Imamo sreman projekat i premer radova, tako da smo spremi da zatražimo i povučemo sredstva na konkursima kod naših patnera sa viših instanci. Skoro je izvesno da ćemo ta sredstva i dobiti i pristupićemo rekonstrukciji našeg Pozorišta. To je prelepa sala, koja zahteva kompletnu rekonstrukciju, a biće novo sve: bina, sedišta, instalacije, a naravno i oprema koju zahteva Pozorište “Dobrica Milutinović”, kaže za Sremsku televiziju gradonačelnica Svetlana Milovanović.

1 / 7 Foto: Sremska Mitrovica živi

U emisiji “Tema” Sremske televizije o ovome je govorio i predesnik poslaničkog kluba SNS u Pokrajinskoj skupštini Dmitar Stanišić: “Jedna posebna stvar, koja me raduje jer sam godina učestvovao u raznim pokušajima da se realizuje. Mislim da smo na korak od rekonstrukcije Pozorišta “Dobrica Milutinović”, imam sastanke na tu temu. Nadam se da ćemo da stavimo tačku na tu priču i da ćemo konačno ući u rekonstrukciju mitrovačkog pozorišta”.

A kako će ovo Pozorište izgledati nakon rekonstrukcije, ekipa Sremska Mitrovica živi pitala je ranije arhitektu Ivana Filipovića iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture u ovom gradu: “Projektni tim je obišao više pozorišnih kuća u Beogradu, stanje je analizirano i rezultati su upotrebljeni za korigovanje postojećeg stanja u našem Pozorištu. Građani se verovatno pitaju kako će izgledati enterijer. Ostaće u postojećem maniru, ali će biti upotrebljeni nezapaljivi materijali, koji su sada standard protivpožarne zaštite. Gledalište će dobiti veći nagib, a scena će biti niža, što će popraviti vizuru. Biće sanirana sva oštećena nastala kroz godine i ugrađene nove instalacije, posebno za ozvučenje i rasvetu. Biće to jedna moderna i udobna pozorišna kuća”.

(Espreso / Promo / Sremska televizija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.