UMESTO IMENA TEODORA, BIRAJU OVO IME: Moderno je i SVE POPULARNIJE
Ženska imena, Foto: Printscreen/Republički zavod za statistiku

divno žensko ime

UMESTO IMENA TEODORA, BIRAJU OVO IME: Moderno je i SVE POPULARNIJE

U raznim varijantama ime je rasprostranjeno širom Evrope

Objavljeno:

Roditelji i te kako žele da im se dete ističe, a kao prvi korak i dodatni podstrek ka uspehu, ime koje dete nosi ima veliku ulogu u tome.

Dugačka, arhaična ili biblijska imena zamenjuju modernije verzije, a nije retko i da imena zbog zvučnosti usvajamo i od drugih naroda i iz drugih kultura. Tako se ta imena rasprostranjuju na domaćem podneblju, pa se za devojčice rođene u poslednjih nekoliko godina radije bira ime Teona, umesto imena Teodora.

Devojčica
Devojčicafoto: Cavan Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Teona je ženski oblik muškog imena Teodor. Ime Teodor potiče iz grčkog - "Theodoros" i izvedeno je od "theos" (u značenju Bog) i doron (u značenju dar), što daje "dar božiji". Po narodnoj tradiciji davalo se deci koju su roditelji dugo i željno očekivali, smatrajući ga zaista darom od Boga.

U raznim varijantama ime je rasprostranjeno širom Evrope. Međutim, roditelji sve češće biraju imena sa poznatim poreklom, ali su to uglavnom skraćenice, izvedenice i nadimci od imena koja su zastarela ili izgubila na popularnosti usled promene trendova.

Podsetimo, mnogi ime nasleđuju od predaka, dok su drugi dobili ime na osnovu verovanja da ono donosi blagostanje, sreću i novac osobi koja ga nosi. Bioenergetski stručnjaci kažu da ime, zahvaljujući svojstvenoj energiji, može uticati na sudbinu njegovog vlasnika.

(Espreso / Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.