PRIZOR KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA: Čačani overili i Karipsko more, HRABRI RONIOCI istražuju podvodne lepote širom sveta
Ronjenje, Foto: Rina

NEVEROVATNO

PRIZOR KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA: Čačani overili i Karipsko more, HRABRI RONIOCI istražuju podvodne lepote širom sveta

Ronjenje na teritoriji Meksika se razlikuje po temperaturi vode, koja je oko 30 stepeni.

Objavljeno:

Jednom ronilac - uvek ronilac. Ko jednom upozna lepote podvodnog sveta, nikad ne odustaje za novim istraživanjima, jer svako more sa sobom nosi nešto novo. To je na svom ličnom prmeru pokazao i ronilac Ronilačkog spasilačkog kluba Borac, Bojan Drašković iz Čačka, kog je posao odveo u Meksiko ali nije odoleo a da ne zaroni i upozna nepredvidivost i svu veličanstvenost Karipskog mora.

Ronjenje
foto: Rina

"Ronjenje na teritoriji Meksika se razlikuje po temperaturi vode, koja je oko 30 stepeni. Podvodni svet je zaista fascinantan, izuzetno bogat. Ostaje žal, jer nisam imao sreće da sretnem bik ajkule, ali eto razloga da se Meksiko ponovo poseti", rekao je Bojan za RINU.

Ronjenje
foto: Rina

Dodaje da je najveći utisak na njega ostavio trud koji Meksikanci ulažu kako bi očuvali more i život u njemu. Kako kaže, svi su zaista posvećeni da i pored velikog broja ronioca morski svet ostane netaknut.

Ronjenje
foto: Rina

"Pravo podvodno bogatastvo nalazi se na oko jedan sat plovidbe od same obale. Spomenici se nalaze na oko 10 metara dubine. Postavljeni su na peščanoj povrsini, a zapravo se deo projekta nastanjenja korala i drugih životinjskih vrsta i sami su deo prirodnog koralnog grebena", rekao je Bojan.

Ronjenje
foto: Rina

Ronilačko spasilački klub "Borac" ima oko 20 aktivnih članova, jednog instruktura i dva asistenta za sada. Ovi hrabri momci osim istraživanja podvodnih dubina širom sveta, uvek su tu da pomognu svojim sugrađanima u svakoj nevolji. Težu stranu posla za ove sportiste predstavljaju situacije kad ih angažuju kako bi pronašli osobe koje su u vodi nastradale. Iako nikome u tim trenucima nije lako i tada su na visini zadatka i zato kapa dole za ove Čačane.

Ronjenje
foto: Rina

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.