PENZIONISANI KAPETAN UPOZORIO NA VAŽNOST PROCEDURE PRE UKRCAVANJA U AVION: Evo ŠTA je svaki putnik DUŽAN da URADI!
Aerodrom, Foto: Profimedia

PROCEDURA PRE POLETANJA

PENZIONISANI KAPETAN UPOZORIO NA VAŽNOST PROCEDURE PRE UKRCAVANJA U AVION: Evo ŠTA je svaki putnik DUŽAN da URADI!

Stevan Ignjatović, penzionisani kapetan avijaciji, upozorio je na važnost procedure koja se obavlja pre ulaska u avion

Objavljeno:

Avion na relaciji Keln-Niš morao je prethodnu noć prinudno da sleti na beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" jer je u njemu pozlilo putnici koja je ubrzo preminula.

Stevan Ignjatović, penzionisani kapetan avijaciji, upozorio je na važnost procedure koja se obavlja pre ulaska u avion, a koje je veoma važna ukoliko se radi o bolesnim putnicima.

aerodrom
aerodromfoto: Profimedia

- Prilikom kupovine karte svako je dužan da da informaciju o svom zdravstvenom stanju. Neko ko ima visok krvni pritisak na primer i uzima terapiju, dužan je da to predoči. Onda se to prosleđuje kompanijskom lekaru koji određuje da li putnik može u avion. Građani se nažalost često oglušuju o ovu dužnost. Često ljudi ne prijavljuju ni psihička oboljenja i zato dolazi do ovakvih slučajeva - rekao je Ignjatović i dodao:

- Stjuardi i stjuardese su dužni da prođu osnovni kurs iz medicinske zaštite. Ako je ovoj gospođi pozlilo, kao što jeste, stjuardesa je nadležna da pruži prvu pomoć, da obavesti lekara i da se obrati putnicima. Sletanje na prvi aerodrom je procedura koju piloti treba da ispštuju uz obaveštavanje kontrole leta. Na aerodromu hitna pomoć preuzima pacijenta.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.