OVI STARI BAPSKI SAVETI DONEĆE VAM NOVAC I SREĆU: Vekovima su se BOGATILI zahvaljujući njima, trik ZLATA VREDAN
Baka, Foto: Profimedia

sujeverje ili?

OVI STARI BAPSKI SAVETI DONEĆE VAM NOVAC I SREĆU: Vekovima su se BOGATILI zahvaljujući njima, trik ZLATA VREDAN

Bolje je da budemo sposobni da tumačimo znake koje nam život šalje svakodnevno, nego da nas neka nesreća sačeka nespremne. Kako ćemo onda?

Objavljeno:

Danas svi žele da imaju što više para.

Saveti naših starih će vam pomoći da se obogatite.

Dobro zapamtite njihove trikove.

Evri, Evro, Euro, Novac
foto: Profimedia

Slušajući naše babe možemo da osiguramo udaju, bogatstvo i putovanja samo ako malo razmislimo i obratimo pažnju na razne znake koje nam univerzum šalje, a mi ne umemo da ih pročitamo.

Pa da vidimo šta sve to babe kažu, a mi nećemo da slušamo i posle ko nam je kriv kad nam je muž postao lud, a sve je zato što smo pevale dok smo jele, ni manje ni više – nego za trpezarijskim stolom.

Možemo ih čak podeliti i u kategorije.

Zdravlje i pare:

Ne pomišljajte na merdevine, otvorene kišobrane i metle okrenute drškom na gore – sve loši signali da će nešto naopako da vam se dogodi.

Ako vas svrbi desni dlan, izgubićete pare, a ako vam igra oko nešto će se loše desiti.

A kad zasvrbe stopala vreme je da pakujete kofere jer vam univerzum poručuje da ćete negde da otputujete.

Ljubavni saveti:

„Ako sediš na ćošku stola-nećeš se udati.“ Ah, možda vam sada postane jasno zašto su vas uvek terali da sedite za okruglim stolom. Brzo u prodavnicu nameštaja da ispoštujete balkanski feng šui!

Takođe obratite pažnju da vas neko „ne pomete metlom“ jer je to siguran znak da nikako nećete uspeti da nađete kavaljera, a ako vam se ipak posreći da ga nađete i on ispadne lud „to je zato što ste za stolom pevali.“

Uzimajući u obzir šta sve pogrešno radite, ako ipak uspete da se udate važno je da isključivo jedete iz šerpe „kako bi imale lepog muža“, a da bi sebi obezbedile ljubav svekrve „ne izbegavajte okrajak od hleba.“

Vidite da tu šerpu dobro omažete okrajkom da ne bi bilo nesuglasica u braku.

Brak
Brakfoto: Profimedia

Finansijski:

„Ne skupljaj mrvice od hleba rukom, bićeš siromašan.“

„Nikako torbu na pod-izgubićeš pare“. Sve finansijske muke rešite jednostavnim potezom stavljanja torbe na sto ili stolicu. Sprečite bankrot i sebi obezbedite novčano blagostanje.

A jedan od najtežih zadataka koje su nam babe zadale i koji stoji pred nama ukoliko želimo da imamo para jeste „Nek ti plata uvek prenoći jednu noć pre nego što je potrošiš. “ Dakle nema trčanja od bankomata pravo u prodavnicu. Iskontrolišite se i jedite okrajke hleba taj dan-srećna svekrva i mnogo para!

Porodični:

Eh sad, nakon što ste se dobro udale i obezbedile sebi novčanu sigurnost, red je i da se porodite i da vaša porodica poraste za još nekoliko članova. Kad je to u pitanju naši stari su bili posebno kreativni, a zainteresovanost za ovaj tip saveta ne jenjava i dalje.

Prvo, pre nego što se porodite glavno pitanje je pol bebe, a to lako stručna baka može da proceni visinom vašeg stomaka i zlatnom burmom na koncu.

„Ako se burma okreće-devojčica je, a ako se ljulja levo-desno, dečak je.“ Ultrazvuk je ionako tehnologija prošlog veka.

Kao trudni, takođe nikako nemojte da jedete jagode i gledate miševe „deca će vam se roditi sa belegom u obliku nečega od ova dva.“

„Ako ti se muž ugoji tokom trudnoće- nosiš devojčicu“ tvrde bake.

Najveće muke kreću oko odgoja, to svi znamo, čak i vrapci na grani, pa su naši stari baš zbog toga pripremili čitavu artiljeriju saveta kako bi se postarale da vaše dete bude pametno, lepo, zdravo, pravo, dobro i naspavano.

„Detetu na ruku crven konac i beli luk u jastučnicu.“ Ovo služi da ih zaštite od uroka dok su još mali pa ne mogu sami da se štite gorepomenutim predostrožnim merama

Baka i unuka
Baka i unukafoto: Profimedia

„Ne hrani devojčicu nožem da ne bude jezičava.“ Na ovo ćemo posebno obratiti pažnju jer svi volimo decu da hranimo pomoću noževa.

„Ne daj detetu da se gleda u ogledalo, loše će da spava.“ Za miran san je najbolje da ne znaš kako izgledaš, možda možemo i na ličnom primeru da iskoristimo ovaj savet.

„Ne ljubi dete u vrat postaće alkoholičar“, nakon što ste svoje dete zaštitili od alkoholizma uskraćivanjem poljubaca možete da mu dajete pivo do mile volje. Sad je bezbedno!

„A ako želiš da dete brže progovori, nemoj da ga ljubiš u potiljak“ možda je uskraćivanje ljubavi izgleda odličan recept da vaše dete već sa 10 godina pošaljete na neki prestižan univerzitet.

Za kraj vam ostavljamo savete pogađače i izazivače raznih strahova i anksioznosti. Ali bolje je da budemo sposobni da tumačimo znake koje nam život šalje svakodnevno, nego da nas neka nesreća sačeka nespremne. Kako ćemo onda?

„Ako prospeš so, biće svađe u kući“ za ovo postoji i protivotrov, kontranapad da ne biste ceo dan sedeli kao na iglama zbog mogućeg sukoba sa ukućanima, a to je, „uzmi malo te soli sa stola i prospi sebi iza glave, da oteraš đavola.“

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.