DECA SA KOSOVA U POSETI NOVOM SADU: Mališane iz opštine Gnjilane ugostili u Gradskoj kući
Foto: Grad Novi Sad

Svim srcem za osmeh deteta”

DECA SA KOSOVA U POSETI NOVOM SADU: Mališane iz opštine Gnjilane ugostili u Gradskoj kući

Udruženje građana „Novi Sad“ tradicionalno organizuje projekat „Svim srcem za osmeh deteta”

Objavljeno: 17:03h

Četrdesetoro dece uzrasta 12, 13 i 14 godina, iz mesta Šilovo, opštine Gnjilane u poseti Novom Sadu.

U pitanju je projekat „Svim srcem za osmeh deteta“ koji je osmišljen kao osmodnevni boravak dece sa Kosova i Metohije kod svojih vršnjaka iz Novog Sada, učenika osnovnih škola „Svetozar Marković Toza“, „Dušan Radović“ i „Žarko Zrenjanin“.

Promo
foto: Grad Novi Sad

- Drago mi je što akcija „Svim srcem za osmeh deteta“ već devetu godinu za redom usrećuje i povezuje decu sa Kosova i Metohije i decu iz Novog Sada. Naš grad je bio i uvek će biti spreman da podrži i pomogne, na koji god način može, Srbe sa Kosova i Metohije i da ih srdačno primi. Zahvaljujem se inicijatorima ovog projekta, svima koji ga podržavaju, a posebno porodicama koje će ugostiti decu sa Kosova. Na ovaj način podržavamo jedni druge, učimo jedni od drugih, a ovo je i prilika da oni upoznaju Novi Sad koji je prošlogodišnji nosilac titule Evropska prestonica kulture, i koji ima mnogo toga da ponudi. Svi smo svesni da uslovi života na Kosovu i Metohiji nisu onakvi kakvi bi trebalo da budu i da je mnogo izazova sa kojima se tamošnje stanovništvo suočava. Ja iskreno verujem da je pred novim generacijama slobodniji život, društvo bez predrasuda i bez granica, u kojem je dobrobit svakog čoveka na prvom mestu – rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i ovim putem poželeo da u Novom Sadu provedu lepe dane, da se druže, steknu prijatelje i da tako naše neraskidive veze budu još čvršće.

Promo
foto: Grad Novi Sad

Udruženje građana „Novi Sad“ tradicionalno organizuje projekat „Svim srcem za osmeh deteta” koji obuhvata nastavne i vannastavne aktivnosti u školama domaćina, posete kulturno-istorijskim znamenitostima Novog Sada, posetu Sremskim Karlovacima, Beogradu i obilazak Fruške gore, aktivnosti od kulturnog značaja za mališane, sportske aktivnosti, kao i druge raznovrsne sadržaje zabavnog karaktera.

Predsednik udruženja Goran Bajšanski zahvalio se na gostoprimstvu u Gradskoj kući i istakao da se deca sa severa i juga Srbije redovno međusobno posećuju i time stvaraju neraskidiva prijateljstva za ceo život.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.