ZAUSTAVLJENA PROIZVODNJA BAGERA "GLODAR 7" KOJI RADI NA OTKOPAVANJU UGLJA: Oglasio se EPS o havariji NA KOPU
Kolubara, Foto: TO Lazarevac

klizište

ZAUSTAVLJENA PROIZVODNJA BAGERA "GLODAR 7" KOJI RADI NA OTKOPAVANJU UGLJA: Oglasio se EPS o havariji NA KOPU

Ekipe za sanaciju izašle su na teren u najkraćem roku

Objavljeno: 10:24h

Na istočnom delu površinskog kopa Polje „E“, 24. januara popodne došlo je do aktivacije postojećeg klizišta.

Trenutno je zaustavljena proizvodnja bagera "glodar 7" koji radi na otkopavanju uglja na BTU sistemu, saopšteno je iz EPS-a.

Ekipe za sanaciju izašle su na teren u najkraćem roku, a proizvodnja uglja u Ogranku RB "Kolubara" nije ugrožena. Nema povređenih radnika, niti uticaja na snabdevanje električnom energijom naselja u zoni rudarskih radova.

RB 'Kolubara'
RB "Kolubara"foto: TO Lazarevac

U toku su radovi na terenu, a očekuje se da će bager, nakon sklanjanja zemlje koja je delimično zatrpala jednu spoljnu gusenicu bagera "glodara 7", biti transportovan na lokaciju, gde će u narednih desetak dana biti urađeni već ranije planirani preventivni mašinski radovi. Biće pojačan rad bagera "glodar 8", a u petak će se uključiti i "glodar 2” kako bi se nadoknadile količine uglja koje kopa "glodar 7".

Rad svih proizvodnih kapaciteta "Elektroprivrede Srbije" je stabilan, a na deponijama termoelektrana EPS-a ima 1,48 miliona tona uglja, što je za 5,4 odsto više od plana i deponije su potpuno spremne. Snabdevanje građana i privrede električnom energijom je sigurno, a tokom januara EPS je izvezao električne energije u vrednosti 12,4 miliona evra. I narednih dana biće nastavljen izvoz električne energije i to od sedam do 10 miliona kilovat-sati (7 -10 GWh) dnevno, saopšteno je.

(Espreso / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.