U OVOM SRPSKOM GRADU SNEG NEPRESTANO PADA VEĆ 12 SATI: Zavejalo već 30 cm
Sneg u Čačku, Foto: RINA

PRAVA ZIMA

U OVOM SRPSKOM GRADU SNEG NEPRESTANO PADA VEĆ 12 SATI: Zavejalo već 30 cm

Prema rečima Gavrilovića, očekuje se prestanak padavina do kraja dana, ali su sve ekipe u pripravnosti i spremne su da izađu na teren i tokom noći

Objavljeno:

Kiša koja je padala na teritoriji Čačka prešla je nakon ponoći u sneg koji bez prestanka pada gotovo 12 sati.

Za sada se sneg ne zadržava po kolovozima pa se saobraćaj odvija usporeno, ali nesmetano.

- Svi putevi na teritoriji grada Čačka su prohodni. Sneg koji pada zadržava se u raskvašenom stanju i problem predstavlja voda koja se zadržava. Na vangradskom području sneg se najviše zadržava na Brezovicama što je i očekivano i na nekim mestima ga ima i do 30 centimetara. Ekipe su opremljene. Sva tehnička mehanizacija je u punoj pripravnosti i radi se na terenu na rasčišćavanju pravaca i posipanju soli. Trenutno nemamo nikakvih većih problema. U kontaktu smo i sa Policijskom upravom i sa predsednicima mesnih zajednica koji nas informišu o problemima na terenu i za sada nemamo većih prijava - rekao je rukovodilac tehničkog sektora JP "Gradac" Čačak Marko Gavrilović.

Prema rečima Gavrilovića, očekuje se prestanak padavina do kraja dana, ali su sve ekipe u pripravnosti i spremne su da izađu na teren i tokom noći. Dodao je da je sva neophodna oprema ispravna i da su obezbeđene dovoljne količine soli.

JКP "Moravac" iz Mrčajevaca zaduženo je za održavanje putnih pravaca sa obe strane Zapadne Morave i to sa desne strane od MZ Zablaće do kraljevačke opštine dok sa leve strane u njihovu nadležnost ulaze Mrčajevci sa okolinom, Кatrga, Ostra, Bresnica, Vujetinci, Prislonica, Preljina, Stančići, Gornja Trepča. Ukupno je zadužen za održavanje zimske službe na 172 kilometra putnih pravaca.

- Od ranih jutarnjih časova ekipe su na terenu i svi putevi koji su u ingerenciji JКP "Moravca" su očišćeni i prohodni i posuti agregatom. Dalje pratimo i spremni smo da reagujemo. Za sada nemamo nikakvih problema. Temperatura je u plusu što ide na korist. Trenutno najviše snega ima u Lunjevici i Vujetincima kao i u Prislonicu ka manastiru Vujan, ali i ovi putevi su prohodni - kazao je rukovodilac tehničkog sektora JКP "Moravac" Vladimir Slović iz Mrčajevaca.

Prema rečima Slovića, JКP "Moravac" je tokom prethodne godine proširio svoj vozni park nabavkom jednog vozila i opreme potrebne da se i to vozilo priključi zimskoj službi, tako da sada ovo javno preduzeće raspolaže sa sedam vozila, tri kamiona, tri traktora i jednom kombinirkom i spremno je da reaguje i u slučaju većih padavina.

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.