"KAO DA PRODAJE DŽAK KROMPIRA, A NE PSA": Čoko je istrgnut iz kandži NEMARNIH LJUDI, pogledajte njegovu SREĆU! FOTO
Šoko, Foto: Printscreen/KupujemProdajem, Privatna arhiva

bizaran oglas

"KAO DA PRODAJE DŽAK KROMPIRA, A NE PSA": Čoko je istrgnut iz kandži NEMARNIH LJUDI, pogledajte njegovu SREĆU! FOTO

Naravno, svi su osudili vlasnike

Objavljeno: 19:58h

Za bizaran, a možemo slobodno reći i morbidan oglas, koji je pre nekoliko dana izazvao ogromnu pažnju korisnika interneta mnogi su verovali da je neslana šala, ali nažalost se nije ispostavilo tako.

Naime, na popularnoj platformi za prodaju i kupovinu od igle do lokomotive osvanuo je oglas za prodaju psa rase labrador po ceni od 150 evra, a ono što je izazvalo pažnju je opis - vlasnici su bez pardona napisali da je razlog prodaje psa to što su ga deca "izgustirala".

Oglas
Oglasfoto: Printscreen/KupujemProdajem

Naravno, svi su osudili vlasnike, a oglas je srećom naišao na prave ljude koji su reagovali i psa izbavili iz "kandži" neodgovornih vlasnika.

Udruženje za brigu o životinjama "Ventura" došlo je do oglasa sasvim slučajno. Kako su za Espreso otkrili, oglas im je prosledila prijateljica kojoj je labrador ukraden pa prati oglase kako bi videla da li se pojavljuje u oglasima kao pas kog neko prodaje. Odmah su nazvali broj telefona koji je označen na oglasu i neprijatno se iznenadili onim što je usledilo.

Prilikom poziva, muškarac koji se javio zvučao je kao da prodaje džak krompira, a ne psa. Potpuno hladnokrvno nam je rekao da prodaje psa i da je cena fiksa”, ispričala nam je Marija Cvjetićanin, osnivač Udruženja.

Uspeli su zahvaljujući dobrim ljudima da akcijama sakupe novac i najbrže moguće organizovali preuzimanje psa iz Kragujevca. Tamo ih je zatekao još jedan šok.

Prilikom ulaska u dvorište zatekli smo psa u trošnoj kućici (koju je davao gratis), a pas je bio na lancu, oko kućice je bio pobacan hleb i kosti. Mučenik se radovao kad nas je video kao da zna da smo došli da ga spasemo kako ne bi završio u pogrešnim rukama kad ga već prodaju kao izgustiranog”, govori nam sagovornica.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Labradora su odveli veterinaru kako bi proverili njegovo zdravstveno stanje prilikom čega je ustanovljeno da je u abdomenu rendgenom vidljiv sadržaj - strano telo koje je progutao… što dodatno pokazuje kako je živeo.

Čoko, Labrador iz Kragujevca
foto: Privatna arhiva

“Ventura udruženja veoma vodi računa o svim detaljima, nije nam cilj da pošto poto udomimo životinju već udomiteljima dajemo prostora da dobro procene da li su spremni. Samim tim imamo period probnog doma u kome smo u stalnoj komunikaciji sa udomiteljem i pratimo razvoj situacije. Za to vreme pas je čipovan na naše udruženje. Nakon 30 dana probnog doma ako procenimo da su udomitelji ispoštovali sve dogovoreno… potpisujemo ugovor koji overavamo kod notara", objasnila nam je Marija iz Udruženja.

Za samo 48 sati na adresu "Venture" je stiglo preko 120 upitnika za udomljavanje nesrećnog mališana i izbor je pao na Beograđanku Natašu.

Zapravo, za Natašu smo se odlučili zbog toga što je već bila vlasnica labradora koji je kod nje doživeo duboku starost, i to voljen, mažen i pažen. Bilo nam je važno da pas postane član porodice i da nikada više ne bude izgustiran pas”, priča sagovornica za Espreso.

Psu su nadenuli ime Čoko i od trenutka kada je on otišao u dom Nataše, Udruženje je redovno na vezi sa njom.

Nataša i Čoko
Nataša i Čokofoto: Privatna arhiva

Nataša je u stalnom kontaktu sa nama, uživamo u fotografijama i snimcima koje nam šalje jer vidimo da Čoko baš uživa. Obožava slobodu, obožava ljude, druge pse i celi svet što pokazuje koliko je srećan i zahvalan što je spašen sa lanca”, ispričala nam je sagovornica.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

APEL

Slučaj labradora Čokoa potresao je Srbiju, ali nažalost, nije jedini koji je doživeo da bude "izgustiran", zanemaren i odbačen. Zato iz udruženja upućuju važan apel.

"Roditelji deci i kupuju i udomljavaju pse. Nebrojeno puta smo čuli: "Dobar dan, mi bismo da udomimo psa za dete", što nam istog momenta pali alarm u glavi. Ako životinju udomljavate za dete i zbog deteta, onda na tu životinju ne gledate onako kako treba i ta životinja će zaista biti izgustirana. Volela bih da ljudi shvate da je životinja ozbiljna obaveza i odgovornost i da je ne udomljavaju samo zbog dece, već da je reč o članu porodice. Kada se dete izigra, šetnja, hranjenje i veterinarska briga padaju na roditelje", zaključuje Marija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.