DOMAĆE AGENCIJE VEĆ OBJAVILE CENOVNIKE ZA LETOVANJE: Pripremite novčanike, sve je poskupelo!
Letovanje, Foto: Profimedia

LETO 2023.

DOMAĆE AGENCIJE VEĆ OBJAVILE CENOVNIKE ZA LETOVANJE: Pripremite novčanike, sve je poskupelo!

Kako objašnjava Seničić, ima interesovanja kao i uplata

Objavljeno:

Letnji aranžmani ove godine mogli bi da budu skuplji i za 40 odsto u odnosu na lane. Najveća razlika primećuje se kod putovanja avionom i boravka u hotelima. Ipak, u turističkim agencijama kažu da se građani već raspituju za odmore, a neki od njih i uplaćuju aranžmane. Naročito one koji su u predsezoni.

- Sve je poskupelo, a najviše avio-aranžmani, jer su cene ovog prevoza značajno veće - kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije.

- Skuplji su i hoteli. Sve zavisi od destinacije i termina. Hoteli su otišli za oko 20, a privatni smeštaj od pet do 10 odsto. Ove cene su očekivane, ako se uzme u obzir inflacija i da je sve ostalo poskupelo. Čak i kada se situacija bude stabilizovala, ne znači da će cene da se vrate na staro.

Letovanje
Letovanjefoto: Profimedia

Kako objašnjava Seničić, ima interesovanja kao i uplata. Uglavnom za predsezonu i postsezonu. I to je prodato u najvećem broju. Egipat i Turska podigle su cene od 10 do 20 odsto, u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu.

- Nisu, međutim, dogovoreni uslovi i cene za čarter prevoze, ali do predstojećeg sajma turizma u februaru, to će biti završeno - smatra Seničić. - Kako i svake godine Grčka je najtraženija. Dosta su dobre ponude za Crnu Goru, Grčku, Tursku, Bugarsku i Egipat. Agencije nude velike popuste za rane uplate i to u celosti. Pa ko tačno zna kada će da ide i gde može da dobije jeftiniji aranžman i za 45 odsto. Ipak, kada se tako rano rezerviše put, trebalo bi uplatiti i osiguranje od otkazivanja, kako bi bili sigurni da mogu da povrate novac.

Odmor u Grčkoj, na Krfu, polovinom juna, avio-prevoz, 10 noći i apartmanskim smeštajem, košta oko 330 evra, po osobi. Skijatos i Kefalonija, u tom periodu, isti aranžman, nešto je skuplji, od 370 do 450 evra, po osobi. Aranžmani za Tursku, sedam noći, avio-prevoz i smeštaj idu od 520 evra pa naviše. To su cene za početak sezone.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.