BORIS I NOVAK SU BLIZANCI ZA KOJE TREBA DA ZNA CELA SRBIJA: Evo po čemu su ovi genijalci posebni! (VIDEO)
Foto: Printskrin / Srpska Naučna Televizija

svaka čast momci!

BORIS I NOVAK SU BLIZANCI ZA KOJE TREBA DA ZNA CELA SRBIJA: Evo po čemu su ovi genijalci posebni! (VIDEO)

U drugom razredu takmičili su se sa učenicima četvrte godine. Ušli su u Olimpijski tim Srbije za 2016. godinu. Srbija je ponosna na njih!
Objavljeno:

Novak Stanojevic i Bogdan Stanojevic (17), su blizanci iz Niša i đaci su specijalnog odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku.

Rođeni su u istom minutu i još su u osnovnoj školi postizali vrhunske rezultate.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Printskrin / SrpskaNaučnaTV

Njih dvojica osvajaju razne nagrade na državnim takmičenjima iz fizike i biologije. U osmom razredu osnovne škole osvojili su 1 i 3 mesto na srpskoj fizičkoj olimpijadi.

Sa međunarodne juniorske olimpijade u Argentini 2014. godine donose srebro i bronzu. Oni su đaci specijalnog odeljenja za fiziku gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu. U drugom razredu takmičili su se sa učenicima četvrte godine. Ušli su u Olimpijski tim Srbije za 2016. godinu.

ĆERKICU NISAM VIDELA 2 GODINE, OTEO JE OTAC KOJI JE SAD IZA REŠETAKA: Drama ove Vranjanke moguća je samo u Srbiji! (FOTO)

Oni su sami sakupljali novac za odlazak na Svetsku olimpijadu astronomije i astrofizike u Indiji. Do poslednjeg trenutka nisu znali da li imaju dovoljno sredstava za put. Uprkos svemu, otišli su u Indiju i osvojili su srebrnu i bronzanu medalju.

Svaka čast momci!

Bonus video

Saša Janković: Srbija će ozdraviti

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.