NIKOLA TESLA BIO JE OPSEDNUT JEDNIM: To ga je koštalo života, smrt pokazuje koliko ga mučilo!
Nikola Tesla, Foto: Profimedia

možda niste znali

NIKOLA TESLA BIO JE OPSEDNUT JEDNIM: To ga je koštalo života, smrt pokazuje koliko ga mučilo!

Sobu u hotelu tražio je tako da njen broj bude deljiv sa tri

Objavljeno:

Nikola Tesla stvorio je brojne izume bez kojih danas ne bi mogli ni da zamislimo život. Međutim, jedan od "najvećih umova" imao je opsesivno-kompulzivni poremećaj zbog čega je postao opsednut brojem tri.

Tesla je nakon što je izgubio naklonost bogatih investitora pao u depresiju. Život mu se raspadao a onda je njegovo kompulzivno ponašanje, koje ga je, inače, pratilo tokom celog života, došlo do izražaja. Opsednutost brojem tri je poprimila neverovatne razmere. Tesla bi tokom večeri složio 18 salveta jer je taj broj deljiv sa tri.

Nikola Tesla
foto: Espreso

Sobu u hotelu tražio je tako da njen broj bude deljiv sa tri. Insistirao je da mu svako jutro donesu 18 peškira. Razlog je bio isti kao i kod salveta. Inače, Tesla je precizno određivao masu hranu koju bi jeo. Brojao je pokrete viljuškom pre nego što proguta hranu.

Rođen 1856. godine, srpski naučnik Tesla je već od malih nogu pokazivao svoje neverovatne umne sposobnosti. U svom naizgled neograničenom mozgu mogao je da “sačuva” čitave knjige i logoritamske tablice, da izdrži budan duga razdoblja, kao i da lako uči nove jezike. Tesla je umro 7. januara 1943. godine, u 86. godini sam i u dugovima, na 33. spratu hotela Njujorker, a kao uzrok smrti navodi se srčani udar.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.