RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE, SPREMA NAM SE HAOS: Evo gde se očekuju obilne PADAVINE,pašće i do 40 centimetara SNEGA
Devojka na snegu, Foto: Andrej Ivanov / AFP / Profimedia

SPREMITE SE

RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE, SPREMA NAM SE HAOS: Evo gde se očekuju obilne PADAVINE,pašće i do 40 centimetara SNEGA

Na malim bujičnim vodotocima sliva Južne Morave tokom 20. januara moguća su lokalna izlivanja

Objavljeno:

Kiša koja danima pravi probleme nastaviće da pada i tokom noći, a prema najavama meteorologa, posle kiše stiže nam i sneg.

U upozorenju izdatom posle 18 časova, RHMZ navodi da se više padavina očekuje tokom noći na jugoistoku i istoku Srbije sa količinom od 20 do 30 mm za 12 h.

Iz Zavoda navode i da će sutra početi da pada sneg.

- U petak, za vikend i početkom naredne sedmice u brdsko-planinskim predelima sneg uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 centimetara - naročito na planinama.

Zima, Sneg
foto: RINA

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje.

- Na Limu kod h.s. Prijepolјe vodostaj će još naredna 24 časa biti porastu i nalaziće se iznad granice vanredne odbrane od poplava. Na Ibru sa pritokama, na gornjem toku Zapadne Morave na Rzavu, Moravici i Bjelici vodostaji će tokom 19./20. januara biti u porastu sa dostizanjem granice redovne odbrane od poplava - navodi se i dodaje:

- Na malim bujičnim vodotocima sliva Južne Morave tokom 20. januara moguća su lokalna izlivanja. Na Savi kod h.s. Šabac vodostaj će 20./21. januara dostići i prevazići granicu redovne odbrane od poplava. Na Neri kod h.s. Kusić vodostaj će tokom 20./21. januara dostići granicu redovne odbrane od poplava.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.