RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Oči uprte i u Lim i Ibar, upaljen METEOALARM!
Reka Lim, Foto: RINA

UPOZORENJE

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Oči uprte i u Lim i Ibar, upaljen METEOALARM!

Po najnovijem hirdološkom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Sava će prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a Nera će tu granicu dostići

Objavljeno:

Pored Grabovice u Sjenici, Lima kod Prijepolja i Ibra kod Raške, moraće da se brane i Šabac od reke Save i Kući od Nere.

PO najnovijem hirdološkom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Sava će prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a Nera će tu granicu dostići. Danas se očekuje da Ibar kod Raške dostigne granicu redovne odbrane od poplava.

- Na Limu kod Prijepolja vodostaj će od 18. do 21. januara biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava tokom 18./19. januara, a na Ibru kod Raške vodostaj će dostići granicu redovne odbrane od poplava tokom 19. januara. Na malim bujičnim vodotocima ovih slivova očekuju se lokalna izlivanja - navodi RHMZ i dodaje:

- Na Savi kod Šabca vodostaj će između subote i nedelje dostići i prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a na Neri Kusić vodostaj će danas dostići granicu redovne odbrane od poplava.

Lim
foto: Rina.rs

Na snazi je i dalje upozorenje RHMZ za današnje obilne padavine u južnoj, jugoistočnoj i istočnoj Srbiji. U tim krajevima je upaljen narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

- Danas na području Kosova i Metohije, a posle podne i jugoistočne i istočne Srbije obilne padavine, ukupno od 20 do 50 mm za 24 sata - navodi RHMZ.

U petak, za vikend i početkom naredne sedmice u brdsko-planinskim predelima sneg uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm, naročito na planinama.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.