OTAC PREMINULE BEBE IZ ŠAPCA KROZ SUZE ISPRIČAO KROZ KAKAV PAKAO PROLAZE: "Video sam je živu, a posle..."
Dejan Jevremović, Foto: PRVA TELEVIZIJA / SCREENSHOT

POTRESNO

OTAC PREMINULE BEBE IZ ŠAPCA KROZ SUZE ISPRIČAO KROZ KAKAV PAKAO PROLAZE: "Video sam je živu, a posle..."

"Sutradan sam zvao doktorku, nije se javljala"

Objavljeno: 11:27h

Dejan Jevremović otac preminule bebe iz Šapca nije mogao da sputa emocije dok je govorio o tragediji koja je pogodila njegovu porodicu.

Vidno uznemiren otac preminule bebe iz Šapca istakao je da se on i njegova supruga drže kako znaju i umeju.

- Držimo se. Za Badnje veče mojoj supruzi su krenuli bolovi i krenuli smo u bolnicu. Porođajni bolovi krenuli su tokom devetog januara, kada je bila otvorena jedan prst. Doktorka koja ju je pregledala rekla joj je da ne drami, jer šta će raditi kada bude bila otvorena sedam prstiju - počinje svoju ispovest Darko Jevremović.

Kako dalje navodi, otvaranje je išlo prirodnim tokom, primila je i epidural i samo se čekalo da dete izađe. Nakon sat i po vremena Darko dobija potpuno drugačije informacije.

- Zvoni mi telefon sa čestitkama i sa informacijom da su žena i dete dobro, da je bilo komplikacija i da je morao da se uradi carski rez - priča sa knedlom u grlu Darko, koji navodi da ga je žena pozvala, nakon što se probudila i rekla da su je namučili, ali da su dobro.

Dete joj niko nije doneo da pogleda, kao ni uveče kako joj je obećano, ističe Jevremović.

- Njoj su rekli da je dete dobro, a uveče je ušla jedna od sestara i rekla da je dete nije dobro, da su joj snimili pluća i da mora za Tiršovu i zatvorila vrata. Dete je stiglo u Institut u deset sati i dete se nagutalo svega. Tada je dete disalo pomoću kiseonika, rekli su mi da se bave njime i da zovem kasnije. Nikakvog podoja nije bilo, moja žena ni u jednom momentu nije videla dete, što je obaveza - kaže Jevremović.

Sutradan sam zvao doktorku, nije se javljala, a kada se javila pitala me kako je dete.

- Ja vama da kažem kako je dete, valjda vi meni treba da kažete. Pozvali su me iz Instituta u Tiršovoj, otišao sam tamo i dve doktorke su me odvele da vidim dete, aparat je disao umesto nje. Treći dan je bilo kada sam pozvo Institut, rekli su mi da nemaju lepe vesti i da je dete preminulo 12. januara u 12:45h. Video sam je i živu i posle sam morao da je identifikujem - kaže vidno uznemireni otac sa suzama u očima za Prvu televiziju.

Dejan Jevremović
foto: PRVA TELEVIZIJA / SCREENSHOT

Pokretanje tužbe

- Moramo da sačekamo nalaz obdukcije. Mi ćemo bolnicu tužiti. Niko ne može da kaže da je trebalo osam sati da se čuje da se dete nagutalo plodove vode i ja sam se oglasio da se ovo nikome ne bi dogodilo. Ne dao Bog da se ikome ovo desi - kaže nesrećni otac, koji ističe da ne upire prst ni u koga.

Moja supruga je izašla čim sam joj saopštio da je naša ćerkica preminula, ističe za Prvu. .

- Nije želela da ostane, trenutno smo kod njenih roditelja. Nije mogla da izdrži da vidi kako donose drugu decu majkama, plakale su zajedno sa njom - kaže Dejan, koji navodi da je njegova suprga jaka i psihički i fizički.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić naložila je se sprovede vanredni isnpekcijski nadzor od strane Ministarstva zdravlja, a iz bolnice "Dr Laza K. Lazarević", gde se porodila Dejanova supruga Jovana Jevremović, nisu saopštili kada će njihova komisija završiti svoju "istragu".

(Espreso / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.