RUDARSKA INSPEKCIJA DALA IZVEŠTAJ NAKON TROVANJA RUDARA U "ŠTAVLJU": Poznato šta je uzrok!
Štavalj, Foto: Printscreen YouTube/TV GZS

detalji!

RUDARSKA INSPEKCIJA DALA IZVEŠTAJ NAKON TROVANJA RUDARA U "ŠTAVLJU": Poznato šta je uzrok!

Usled otkopavanja na otkopnom radilištu došlo je do kontakta sa otkopanim delom jame

Objavljeno:

Prema preliminarnom izveštaju republičke rudarske inspekcije, do trovanja rudara u rudniku uglja Štavalj kod Sjenice došlo je usled povećane koncentracije jamskih gasova i nedostatka dovoljne količine kiseonika, saopštilo je Ministarstvo rudartstva i energetike.

Usled otkopavanja na otkopnom radilištu došlo je do kontakta sa otkopanim delom jame, zatim do mešanja svežeg vazduha i vazduha iz otkopanog dela, koji ima smanjen procenat kiseonika, zbog čega je smanjen procenat kiseonika u ukupnoj količini vazduha u prostoriji u kojoj su se nalazili zaposleni, navodi Ministarstvo.

Štavalj, Rudnik
foto: Printscreen / Youtube / REC Media Užice

Ministarka rudarstva i energetikeDubravka Đedović naložila je vanredni inspekcijski nadzor zbog ovog događaja koji se desio u rudniku Štavalj 11. januara u prvoj smeni oko devet časova.

Dubravka Đedović
foto: Printscreen/RTS

U Dom zdravlja u Sjenici se zbog zdravstvenih problema tog dana javilo osam zaposlenih, od kojih su tri radnika zadržana na bolničkom lečenju.

Prema poslednjim informacijama, rudari koji su na bolničkom lečenju osećaju se dobro i očekuje se da, nakon odobrenja lekara, uskoro budu pušteni iz bolnice.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.