ONE SU UMILJATE I SVIMA DRAGE: Veruje se da su devojčice sa ovim imenom uvek MILJENICE porodice
Devojčica, Foto: Profimedia

roditelji ga sve češće biraju

ONE SU UMILJATE I SVIMA DRAGE: Veruje se da su devojčice sa ovim imenom uvek MILJENICE porodice

Svima simpatične i uvek miljenice porodice!

Objavljeno:

Mlađi roditelji skloni su davanju kraćih popularnih imena. Jedno staro ime sve više zavređuje pažnju roditelja koji biraju ime za svoju devojčicu.

Sa značenjem "mila i draga" imamo ime koje da potiče od srpskog prideva "mila" ili "mio". Naravno, reč je o imenu Mila za koje se najpre smatralo da je ime davano "od milja", tj hipokoristika imena Milica.

Devojčice
Devojčicefoto: Profimedia

Još jedna od poznatijih hipoteza o poreklu imena Mila ukazuje da je ovo ime izvedeno od vlastitog imena Ljudmila ili Ludmila, a koje je složenica reči "ljud;lud" u značenju čovek i reči "mil; mio" u značenju drag, te ima značenje mio ili drag čovek; draga osoba.

Međutim, sledeća teorija ukazuje da ime potiče od latinske reči "emil" ili od imena Emilia tj Emila ili od rimskog "aemilius", sa značenjem suparnik, protivnik, neprijatelj ili rival.

Devojčica
Devojčicafoto: Profimedia

Jedna stvar je sasvim sigurna, ime Mila ima značenje "ona koja je umiljata", "osoba koja je draga, mila i dobrodušna", "osoba koja je svima miljenica", "ona koja je rođena da bude omiljena i voljena", "žena rođena da živi u milosti", "božija miljenica", "ona koja je saosećajna, draga, plemenita i požrtvovana".

Spram ovoga devojčice koje nose ovo ime, ne mogu a da ne budu mile i drage, a baš zbog toga i miljenice.

(Espreso / Ona.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.