"SATIMA NEMAMO STRUJU, PALIMO SVEĆE I PLAŠIMO SE DA NAM NE PREGORE UREĐAJI" Sneg napravio KOLAPS u ovom delu Srbije
Sneg, Foto: RINA

PROBLEMI

"SATIMA NEMAMO STRUJU, PALIMO SVEĆE I PLAŠIMO SE DA NAM NE PREGORE UREĐAJI" Sneg napravio KOLAPS u ovom delu Srbije

Nakon noći provedene bez struje, žitelji koji žive na visinskom tačkama opštine Lučani, konačno su dobili električnu energiju u svojim domaćinstvima

Objavljeno:

Prvi veći sneg je pao, a sa sobom je ponovo doneo brojne probleme. Skoro 2000 ljudi ostalo je bez struje na teritorije opštine Ivanjica, a nadležne ekipe koje su satima na terenu samo delimično su uspele da otklone kvar. Još uvek veliki broj meštana nema normalno snadbevanje elektrilnom energijom. Nisu u pitanju samo sela, već i deo gradskog naselja.

- Prema našim informacijama trenutno struje nema 104 domaćinstva. Od juče su naše ekipe na terenu i veliki broj kvarova je saniran, pritekle su kolege iz Raške i Kraljeva. Dolazi i do iskakanja osigurača, ali mi se nadamo da će danas do 15 časova u svim domaćinstvima struja doći, potvrđeno je za RINU u EPS-u.

Ovaj problem nije zaobišao ni žitelje Dragačeva. U visinskim krajevima opštine Lučani, zbog nestanka električne energije mnoga domaćinstva veče su provela u mraku.

Sneg
foto: RINA

- Struje nismo imali skoro 24 sata, od juče kada je pao sneg debljine oko 10 centimetara, vlažni kablovi doveli su do spojeva, pritom i jedna bukva pala je na kablove niskonaponske mreže gde je dovela do prekida snadbevanja. Mi smo bili prinuđeni da noć provedemo uz sveće, kao da je 19. vek. Pitamo se šta će se deseti kada bude napadala veća količina snega, kažu žitelji dragačevskog sela Grab.

Nakon noći provedene bez struje, žitelji koji žive na visinskom tačkama opštine Lučani, konačno su dobili električnu energiju u svojim domaćinstvima.

- Nadležne ekipe opštine Lučani, ali i ED tokom tokom noći i ranih jutarnjih sati, sanirali su sve kvarove prouzrokovane snežnim padavinama. Imali smo probleme u selima Donji i Gornji Dubac, Kaona i Grab, gde je nekoliko desetina domaćinstava bilo u mraku, sada je sve sanirano i sva domaćinstva imaju električnu energiju, kazao je Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Iako je najviše snega palo na teritoriji Nove Varoši, na teritoriji te opštine nije došlo do kvarova na elektro mreži i većih problema u funkcionisanju žitelja nije bilo. Svi putevi na gradskom i seoskom području su prohodni, a snadbevanje električnom energijom bez poteškoća.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.