PREMINULA BOJANA MILOSAVLJEVIĆ: Saopštene tužne vesti
Bojana Milosavljević, Foto: Printskrin: Youtube/Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti

DUGOGODIŠNJA UREDNICA IBARSKIH NOVOSTI

PREMINULA BOJANA MILOSAVLJEVIĆ: Saopštene tužne vesti

Bojana Milosavljević ostavila je iza sebe dva sina i unuke

Objavljeno: 19:34h

Nekadašnja novinarka i urednica Ibarskih novosti, Bojana Milosavljević (66) je preminula. Gotovo čitav svoj radni vek provela je u Ibarskim novostima, najpre kao novinarka, a onda i kao dugogodišnja urednica kulturne rubrike i političke kolumne, navodi portal Krug.

Rođena je u Karlovcu 1957. godine. Osnovnu školu završila je u Demir Kapiji, a kao dete oficira čija se porodica često selila – gimnaziju je završila u Kraljevu u kojem je živela do kraja svog života. Ostalo je zabeleženo da je bila prva učenica kraljevačke Gimnazije koja je radila na novoosnovanom razglasu.

U gradu na Ibru ostavila je trag i kao članica Kraljevačkog pozorišta u kojem je igrala uloge u nekoliko predstava, bila je i aktivna članica kraljevačkog "Abraševića".

Fakultet na Odseku za srpskohrvatski jezik i jugoslovensku književnost Bojana Milosavljević završila je na Filološkom fakultetu u Beogradu. U Ibarskim novostima zaposlila se 1984. godine, a po odlasku iz njih posvetila se lektorskom radu.

Bojana Milosavljević
Bojana Milosavljevićfoto: Printskrin: Youtube/Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti

Pre 20 godina objavila je i roman „Vizita“, čiji je izdavač bila beogradska „Narodna knjiga“. Roman objavljen u ediciji “Megahit” je priča o emocijama, ali govori i o delikatnom odnosu dvoje zrelih ljudi, od kojih jedan (pacijent) ima sopstveni kompletni život, dok drugi, (lekarka), svoje dane provodi u samoći. Bojana Milosavljević, istakla je tada da je svoj romansijerski prvenac „Vizitu” pisala u tajnosti i da su je ohrabrivali pisac Goran Petrović, nekadašnja profesorka književnosti i prijateljica koja je književni kritičar.

Bojana Milosavljević ostavila je iza sebe dva sina i unuke.

Sahrana je u četvrtak u 12 sati na Starom kraljevačkom groblju.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.