ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Film koji je preko potreban domaćoj publici - "MOJ JUTARNJI SMEH"
Moj jutarnji smeh, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Moj jutarnji smeh, Wikipedia

DOMAĆI FILM

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Film koji je preko potreban domaćoj publici - "MOJ JUTARNJI SMEH"

Duhovit a bolan Moj jutarnji smeh je osvežio srpsku kinematografiju

Objavljeno:

Espreso danas zalazi u svet domaće savremene kinematografije i preporučuje vam film Marka Đorđevića Moj jutarnji smeh.

Crni humor je vrlo poznat alat srpske/jugoslovenske kinematografije te je priča o Dejanu (Filip Đurić) koji ima trideset godina i dalje je nevin, kome majka kuva, bolesni otac zagorčava jutarnje rituale vrlo rado prihvaćena kod domaće publike.

Prikazujući tegobnost odraslog života, to jest nemogućnost da se osoba nazove odraslom dok je još pod roditeljskim krovom i seksualno neaktivna, film daje publici katarzičan momenat na kašičicu. Bizarnost situacije koju mnogo mladih u Srbiji prepoznaje kroz lični ili primer bliskih osoba izaziva rableovski smeh - gorak a lekovit.

1 / 5 Foto: PrintScreen/ YouTube/ Moj jutarnji smeh

Statičnost kamere i naturalistička scenografija daju sinestezni momenat napetosti koja održava ključno pitanje - da li će Dejan imati seksualni odnos, da li će odrasti.

Važno je napomenuti da Moj jutarnji smeh prikazuje život u unutrašnjosti Srbije sa autentičnim pejzažima bez ulepšavanja, sa glumcima koji imaju autentičan akcenat, što predstavlja retkost u savremenoj srpskoj kinematografiji.

Ko treba da pogleda Moj jutarnji smeh?

Ukratko, svi. Bez obzira u kom ste životnom dobu, da li ste u sličnoj situaciji kao Dejan ili ne, da li se smejete ili plačete ili oba dok gledate Dejana na životnoj raskrsnici - uživaćete u genijalno osmišljenom narativu, u fenomenalnoj glumi (između ostalih glumio je i Nebojša Glogovac) i estetici koja nije napuderisana.

(Espreso/ Verica Arsić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.