OBIČAJI I VEROVANJA ZA BADNJE VEČE I BOŽIĆ: Ne propustite epizodu emisije Kojekude po Srbiji u 13.30 časova
Foto: Kurir tv

GLEDAJTE

OBIČAJI I VEROVANJA ZA BADNJE VEČE I BOŽIĆ: Ne propustite epizodu emisije Kojekude po Srbiji u 13.30 časova

Iako postoje najrazličitiji običaji koji prate proslavu Božića, najveća simbolika ovog praznika je u badnjaku, česnici i svečanom pozdravu “Hristos se rodi - Vaistinu se rodi” kojim Hrišćani potvrđuju rođenje Isusa Hrista

Objavljeno:

U današnjoj epizodi emisije "Kojekude po Srbiji", Vukašin Grozdanić podsetiće vas svih narodnih običaja vezanih za Božić, jedan od najvećih i najradosnijih hrišćanskih praznika.

Iako postoje najrazličitiji običaji koji prate proslavu Božića, najveća simbolika ovog praznika je u badnjaku, česnici i svečanom pozdravu “Hristos se rodi - Vaistinu se rodi” kojim Hrišćani potvrđuju rođenje Isusa Hrista.

U novoj epizodi emisije "Kojekude po Srbiji" Vukašin će pojasniti sve običaje vezane za veliki hrišćanski praznik, kako naše tako i običaje Slovaka i Mađara. Ovog puta posetiće i Kovačicu, gde je za katoličko Badnje veče snimao Evangelističku crkvu Slovaka i dočarao pravu prazničnu atmosferu. Bilo je reči o raznim običajima poput konjanika koji iz Dolova idu od kuće do kuće, gde ih domaćini dočekuju rakijom i vinom, kao i Vetrepima, ali i onim dobro poznatim običajima poput unošenja sena u kuću i pijukanju dece.

Ne propustite prazničnu epizodu emisije "Kojekude po Srbiji" sa Vukašinom Grozdanićem danas u 13.30 časova na Kurir televiziji!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.