KAKO SU SRBI PROSLAVILI DOČEK NOVE GODINE: Prštalo na sve strane, sijalo se nebo nad našom zemljom! (FOTO)
Nova godina, Foto: Printscreen/RTS

BAJKOVITO

KAKO SU SRBI PROSLAVILI DOČEK NOVE GODINE: Prštalo na sve strane, sijalo se nebo nad našom zemljom! (FOTO)

U Srbiji se od 2022. godine opraštalo na trgovima, ugostiteljskim objektima i u krugu porodice

Objavljeno:

Širom Srbije slavio se doček 2023 godine. Spektakularnim vatrometom i laserskim šou-programom sa Kule Beograd, u pravoj prazničnoj atmosferi, Beograđani, njihovi gosti i brojni strani turisti, ušli su u Novu godinu. Veselo je pod otvorenim nebom bilo u Nišu, Kragujevcu, Čačku, na Zlatiboru. Na severu KiM nije bilo organizovanog dočeka, a želje za 2023. delili su u krugu porodice. Neki gradovi odrekli su se slavlja i novac preusmerili u humanitarne svrhe.

U Srbiji se od 2022. godine opraštalo na trgovima, ugostiteljskim objektima i u krugu porodice.

Ulice glavnog grada bile su pune, uz trubače ili na nastupima muzičkih zvezda - na platou isped Skupštine Srbije i na Savskoj promenadi. Restorani i hoteli bili su prepuni, tražilo se mesto više.

Nova godina
foto: Printscreen/RTS

I ove godina na dočeku u Beogradu na vodi višeminutni vatromet. A koncerte na Sava promenadi su imali Marko Luis, Jelena Tomašević i Željko Joksimović.

"Moj moto je da ne očekujem novu godinu. Ja večeras želim da uđemo u Novu godinu. Drugačije je ući i očekivati. Kad nešto čekaš nešto se stalno plašiš, ovako sigurno uđeš u Novu godinu nekako je bolje i jače", poručio je pevač Željko Joksimović

"Očekujem da nam bude svima bolja i da budemo bolji prema sebi i prema svom okruženju i da budemo zdravi i na okupu, to su moje neke želje", rekla je Jelena Tomašević.

Ispred Narodne skupštine koncerti za mlađu publiku. Nastupalo je nekoliko poznatih izvođača, a u ponoć veliki vatromet.

A ko nije hteo pod otvoreno nebo, svoje mesto pronašao je u nekoj od beogradskih kafana. Skadarlija je, tradiconalno, rezervisana za najveće boeme.

U nekim gradovima u Srbiji nije bilo organizovanog slavlja, novac je preusmeren u humanitarne svrhe.

Nova godina
foto: Printscreen/RTS

U Novom Pazaru i Subotici novac daju za lečenje bolesnih mališana i deci bez roditeljskog staranja. Dočeka se odreklo i Vranje. Organizovanog dočeka nije bilo ni u Užicu, ali je zato Zlatibor pun gostiju.

Na severu nema snega ni organizovanog dočeka na trgu u Subotici, ali se veselilo uz tamburaše i obilje domaće hrane i pića na salašima.

Mnogi gosti došli su iz Bugarske, Rumunije, Crne Gore. Maja Gabrić, menadžerka "Majkinog salaša" na Paliću kaže d aje na meniu bilo čvaraka, pečenja, punjenog bataka sa suvim šljivama, raznih vrsta salate.

U maglovitoj Požegi, najbrojniji su gosti iz Bugarske, tradicionalno na dočeku u hotelu. Još nije stigao auto-put, ali su već otkrili prednosti te varošice.

Na Zlatiboru, najviše gostiju Novu godinu dočekalo je na Kraljevom trgu.

Uz "Beogradski sindikat" i Danicu Crnogorčević, ali i u brojnim ugostiteljskim objektima.

Nekoliko hiljada Nišlija, ali i gostiju iz zemlje i inostranstva uz pesme Harisa Džinovića dočekali su Novu godinu na centralnom gradskom trgu.

Čačane su na trgu zabavljali Željko Vasić i Dejan Petrović sa Big bendom, a Nova godina dočekana je uz vatromet.

Uz koncert rok grupe "Divlje jagode " i tradicionalni vatromet sa zgrade gradske uprave, Kragujevčani su ispratili staru i ušli u Novu godinu na Đačkom trgu.

Veselo je bilo i u kućnoj varijanti dočeka, kakvu već nekoliko godina organizuje grupa prijatelja iz Beograda u Ledinama. Svake godine u brojnijem sastavu.

Na severu Kosova i Metohije noć je protekla mirno. Nije bilo organizovanog dočeka, a želje za 2023. delili su u krugu porodice.

Nova godina
foto: Printscreen/RTS

Vatrometom u Kosovskoj Mitorvici u trajanju od 20 minuta u režiji građana tog grada dočekana je Nova godina.

Za najmlađe na šetalištu u centru Severne Mitorvice bilo je upriličeno druženje sa Deda Mrazom.

Nova godina
foto: Printscreen/RTS

U skladu sa ranije donetom odlukom ugostiteljski objekti radili su do 23 sata.

Malo veslije bilo je u srepskim sredinama južno od Ibra.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.